IȘJ Suceava nu va lua nicio măsură în cazul inspectorului școlar acuzat că a amenințat un director de școală: „Întâlnirile și discuțiile private nu sunt în atribuțiile IȘJ Suceava”

Cotidianul Ziar de Suceava a publicat în cursul acestei zile un articol în care se prezintă o situație de-a dreptul gravă. Un inspector școlar amenință un director de școală că va fi demis dacă în localitatea Rădășeni PSD nu va obține un scor peste media județeană. Am cerut un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, însă am fost anunțați că reprezentanții acestei instituții nu vor face nici măcar cele mai mici verificări.

„În conformitate cu prevederile legale, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a indicat inspectorilor școlari și directorilor de școli să nu promoveze subiecte cu caracter politic în perimetrul școlar. Discuția la care faceți referire nu s-a purtat în spațiul școlar. Întâlnirile și discuțiile private nu sunt în atribuțiile IȘJ Suceava”, ne-au transmis reprezentanții IȘJ Suceava.

Inspectorul școlar de la IȘJ Suceava, Ghiorghi Cornia, un cunoscut susținător al PSD, a fost înregistrat în timp ce îi cerea lui Grigore Bocanci (foto sus), directorul Școlii „Ion Lovinescu”, din comuna Rădășeni, județul Suceava, să o lase mai moale cu campania pentru PNL, deoarece riscă să fie destituit din funcție dacă PSD obține în Rădășeni la alegerile europarlamentare rezultate sub media pe județ.

Adauga comentariu