ISU Suceava atrage atenția populației tentate să se scalde în această perioadă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava atrage atenția populației cu privire la pericolele cărora se expun în cazul în care vor să se bălăcească prin râuri, bălți și lacuri. Această atenționare vine ca urmare a creșterii continue a numărului persoanelor care aleg să se răcorească în aceste moduri.

„Readucem la cunoştinţa dumneavoastră câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, evident, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.

Apoi, este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Încercați să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.

De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor elemente plutitoare.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă, dar mai ales în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Și nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente, pentru ca acele tragedii să nu se mai repete.

Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul <Pericol de înec> de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat”, a transmis ISU Suceava.

Adauga comentariu