ISU Suceava face din nou apel către cetățeni să nu-și mai curețe terenurile prin incendiere: „Din cele 40 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava, 33 au fost de vegetație uscată”

ISU Suceava face din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere. Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, fondul forestier și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea și poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilității!

„Din cele 40 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava, 33 au fost de vegetație uscată”, arată ISU Suceava.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate:

  • 30 ha vegetație uscată; 
  • 340 ml gard;
  • 2 anexe;
  • 1 locuință;
  • 10.000 salcâmi; 
  • 50 arbuști cătină;

În aceste misiuni au fost angrenați peste 150 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

„În ultimele zile au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru arderea resturilor vegetale fără luarea masurilor împotriva  propagării focului la vecinătăți, în baza art. 1, alin. (3), lit. ,,r" din HG nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Suceava.

Adauga comentariu