Jandarm bătut într-o crâșmă din Gura Humorului

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârșirea infracţiunii de ultraj.

Anchetatorii au stabilit că, la data de 23 martie 2019, în jurul orei 00.20, un sergent major din cadrul unui Postul de Jandarmarie local, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, intervenind pentru aplanarea unui conflict în cadrul unui local, a fost agresat fizic de către inculpat, care l-a lovit cu pumnul în faţă, cauzându-i leziuni ce necesită spre vindecare un număr de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale. 

 Faţă de inculpat a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu se apropia de persoana vătămată şi de martorii din dosar.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.                                         

Sursa foto: www.impactpress.ro

Adauga comentariu