Jandarmii humoreni au identificat un tânăr care transporta ilegal material lemnos. Individul avea permisul de conducere suspendat

Ieri, 2 august 2020, jandarmii humoreni au observat pe strada Parcului din orașul Gura Humorului, o autoutilitară încărcată cu material lemnos. Accesând baza de date „SUMAL”, jandarmii au constatat că nu posedă documente legale de însoțire a lemnului.

La solicitarea jandarmilor de a-i însoți până la Depozitul Ocolului Silvic Gura Humorului, conducătorul auto în vârstă de 24 de ani, a adoptat un stil de condus sinuos, împiedicând echipajul de jandarmi să-l direcționeze până la depozit.

Cu sprijinul unui echipaj rutier din cadrul Poliției Gura Humorului, jandarmii au luat cunoștință despre faptul că șoferul autoutilitarei are dreptul de a conduce suspendat, iar la solicitarea de a oferi date în vederea identificării, acesta a refuzat să se legitimeze, adoptând o atitudine sfidătoare.

În urma inventarierii făcute de către organele silvice, a rezultat faptul că tânărul a transportat cantitatea de 4,5 mc buștean gater rășinoase și 3,5 mc lemn foc rășinoase, cantitate care a fost confiscată în baza procesului-verbal de custodie.

De asemenea, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru transport material lemnos fără documente însoțire și refuzul de a transporta materialele lemnoase reținute în vederea confiscării la locul indicat de către agentul constatator. Totodată, tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Adauga comentariu