Jandarmii suceveni anunță că vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

Cu ocazia Rusaliilor, jandarmii vor fi prezenți în spațiul public cu efective sporite pentru a desfășura misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice. Misiunile vor fi executate atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. O atenție deosebită urmând a se acorda activității de asigurare a măsurilor de ordine la toate lăcașurile de cult din județ, cu prilejul sărbătorii religioase Pogorârea Sfântului Duh.

Totodată, efectivele de jandarmi vor monitoriza desfășurarea în condiții de siguranță a activităților sportive și a evenimentelor care se vor desfășura în spațiul public. Aceștia vor acționa și pentru îndrumarea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, jandarmii montani vor executa activități de informare şi acordare de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, precum și de prevenire şi combatere a faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

„Pentru cetățenii care aleg să își petreacă timpul liber în natură, atragem atenția cu privire la respectarea prevederilor privind desfășurarea activităților de picnic:

- să desfăşoare activităţi de picnic numai în zonele special amenajate şi/sau în zonele indicate pentru acest tip de activităţi;

- să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

- să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;

- să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;

- să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.

În caz de nevoie, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a transmis IJJ Suceava.

Adauga comentariu