Jandarmii suceveni au împărțit 18 amenzi protestatarilor din Rădăuți și îi caută și pe restul participanților pentru a-i sancționa

Cu privire la protestele organizate pe raza municipiului Rădăuți în perioada 2 - 3 octombrie 2021, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a transmis faptul că echipajele lor au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică în perioada menționată.

„Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducând la cunoștință protestatarilor prevederile legale.

În urma executării misiunilor, jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine publică și au întocmit față de două persoane actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și opunerea prin violență față de forțele de ordine. Se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații și luarea măsurilor legale.

Jandarmeria Suceava mulțumește tuturor participanților care, în ziua de duminică, au înțeles să respecte normele de conviețuire socială, au dat dovadă de responsabilitate și respect față de lege.

De asemenea, recomandăm persoanelor care aleg să participe la adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecție, să adopte un comportament pașnic și civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile de persoane care tulbură ordinea publică sau care incită la violență și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi despre prezența în zonă a unor astfel de persoane.

Jandarmeria Suceava asigură, fără discriminare, protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic”, a transmis IJJ Suceava.


Episodul 10 August s-a repetat la Rădăuți unde jandarmii au dat cu gaze lacrimogene între cei peste 2.000 de protestatari

Reacția Jandarmeriei Suceava în urma violențelor din timpul protestului de la Rădăuți: „Echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen”

 

Comentarii

Pmp Rădăuți

04.10.2021 20:57

Notati acolo pentru PV: Bogdan Nicolau

Adauga comentariu