Janghina implicată în accidentul mortal de la Cornu Luncii era plină de rugină și transporta ilegal persoane

Microbuzul implicat în accidentul mortal din satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, transporta ilegal persoane.

Respectivul microbuz marca Mercedes Sprinter, nu aparține nici unui operator autorizat pentru transport internațional. Acesta aparține unei persoane fizice din municipiul Pașcani, rudă cu șoferul de la volanul microbuzului în care se aflau șase călători și încă un șofer.

Cei 17 ani ai mașinii se observă prin rugina care a „mâncat” tabla. Sprinterul a fost modificat special pentru astfel de transporturi, punându-i-se plăci de lemn OSB pentru separarea spațiului dintre bagaje și călători.

Anchetatorii au spus că mașina avea ITP-ul valabil.

Șoferul microbuzului a pierdut controlul mașinii după ce i-a explodat cauciucul din spate, partea dreaptă. 

Anvelopa care a explodat era roata de rezervă a mașinii. Celelalte trei anvelope aveau același producător și se aflau într-o stare mai bună, dar aceasta, care a explodat, era de producție diferită.

Acul vitezometrului microbuzului care se îndrepta spre graniță, ultima oprire programată fiind în Italia, a rămas blocat la 110km/h. Nu se știe cu ce viteză circula Sprinter-ul. Drumul pe care s-a întâmplat tragedia, a fost modernizat în vara anului trecut, astfel șoferii sunt tentați să calce pedala de accelerație mai hotărâți.

Cursa Sprinter-ului ruginit s-a încheiat, într-un mod tragic, după ce a parcurs 130 de kilometri.

În urma accindetului, două persoane au murit, iar alte șase au ajuns în spital.

sursa foto: www.cronicadefalticeni.ro

Adauga comentariu