JOS PĂLĂRIA! Vasile Bolohan, OMUL care a trăit greutățile vieții pe pielea lui, vrea să-i bucure pe copiii cu dizabilități din centrele sociale îndulcindu-i: „Mulțumesc în genunchi celor care vor fi solidari cu această acțiune”

Vasile Bolohan, un sucevean de rând care în urmă cu 12 ani a plecat în Anglia pentru a munci, demonstreză din nou că omenia nu se pierde după trecerea graniței. Acesta a venit cu inițiativa de a-i îndulci pe copiii cu dizabilități din județul Suceava. Suceveanul a anunțat pe pagina sa de Facebook că vrea ca în fiecare sâmbătă să ofere prăjituri, dulciuri și sucuri copiilor cu dizabilități, începând cu cei din Șcheia (șase copii) și Mihoveni (opt copii). Prin intermediul postării sale, Bolohan le cere prietenilor, care pot ajuta, să se alăture acestui act caritabil.

„Avem 14 copii in 2 orfelinate din Suceava. Avem mai mulți dacă sunt oameni disponibili(financiar)de idee: In fiecare săptămână, sâmbăta,cineva care se anunță in mesaj aici pe Facebook (nu in privat) să le ducă personal între orele 12:00- 13:00, prăjituri! Bine și un suculeț nu ar fi rău!:) Dacă scrii unu (1) înseamnă că ne bazăm că tu vei pierde TIMP din viața ta dăruind acestor copii! Daca scrii doi (2), vei fi cealaltă săptămână și tot așa că țin eu evidența:). Eu voi ține evidența datelor când îți va veni rândul după cel dinaintea ta și te anunț tot aici! Mulțumesc in genunchi celor care vor fi solidari cu această acțiune”, a spus Vasile Bolohan pe pagina sa de Facebook.

Bărbatului i-a venit ideea de a încerca să-i convingă pe prietenii săi să contribuie cu câte puțin pentru a-i îndulci pe copiii cu dizabilități după ce a fost singur cu pachete la copiii din centrul din Mihoveni.

„Am <rupt> din vacanța de 2 zile, o oră și jumate cu 8 copii foarte bolnavi! Unii din ei nu își pot mesteca mâncarea și sunt dependenți de cineva lângă ei și au medicamente de luat(pe viață)nu știu să reacționeze la bucurie,fericire,durere sau gust,nu văd lucrurile și viața cum o vedem noi...de fapt nici nu se pot bucura de ce vedem noi deoarece locuiesc intr-un cămin special. Dacă mergi să ii vezi te bucuri de tot ce ai! Nu am vrut să scriu,să postez sau să spun dar seara in care am fost la ei, am plâns că nu pot mai mult! Nu am pus poze din motive lesne de înțeles dar când pun o fac datorită oamenilor cu inima mare care ma sprijină! Două simțuri le putem trezi:cel al comunicării și interacționării cu oameni din afară și al gustului când le dăruim o bomboană! Timp, timp noi nu mai avem....asta ne lipsește nouă dar lor mai mult decât timpul. Vreau să trezesc din noi simțul pierdut: timpul. Dacă ai TIMP, dă-mi un semn dacă poți să le dai TIMP! Mă bucur când pot să le dau timpul meu...Update: Fiecare zi se întâmplă doar o singură dată,așa că dă ceva <timp> cadou lor”, a spus Vasile Bolohan.

Suceveanul, care nu este vreun avut de-al zonei cu bani de acasă, ci o persoană simplă, cu un suflet mai mare decât orgoliile unor bogați de-ai locului, care își muncește fiecare leu, nu vine în sprijinul copiilor bătuți de soartă pentru prima dată. Acesta și-a făcut un obicei din a-i ajuta pe cei din jur și din a-i încuraja pe suceveni să fie oameni mai buni.

La distanţă de 20 de ani: De pe stradă şi din puşcărie, printre premianţii Galei „Top 10 Suceveni”

Anglia. Vasile Bolohan își împarte leafa de pe șantier cu copii năpăstuiți din România

Românul care munceşte pe şantiere din Anglia ca să-i trimită pe copiii necăjiţi în vacanţe: „Dumnezeu mi-a dat o lecţie ca să învăţ şi am învăţat“

Munceşte în Anglia pentru copiii sărmani din România

Un sucevean stabilit în Leeds propune ca sucevenii să arboreze un prosop alb la geamul locuinței în semn de solidaritate cu personalul Spitalului Județean Suceava

Vasile muncește pe șantiere în Anglia și trimite copii necăjiți în vacanțe! „Împart cui trebuie şi asta voi face în continuare”

 

  

 

Adauga comentariu