Judecătorii fălticeneni, extrem de permisivi cu un recidivist care a încercat să-și bată joc de polițiștii care l-au prins transportând lemne fără acte

La data de 19 august 2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de Bogdan Ionuț Lămășanu (33 de ani), din comuna Râșca, care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de  „sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri”.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 5 august 2021, a demontat în vederea sustragerii de probe o macara hidraulică prevăzută cu un greifer, opt roţi şi opt răcoanţe, toate montate pe un camion cu remorcă, pentru a ascunde infracţiunile comise anterior ca urmare a depistării acestuia în trafic transportând lemne în volum de peste 10 mc fără a poseda documente specifice de transport şi fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

Ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.                                         

Bogdan Ionuț Lămășanu este un individ cu un trecut infracțional impresionant. În vara anului 2015, individul a dat intenționat cu mașina peste o vecină, apoi a fugit de la fața locului. Martorii susțineau că bărbatul s-a urcat beat la volan, însă polițiștilor le-a trebuit câteva zile pentru a-l prinde. În trecut, acesta s-a mai ales cu o pedeapsă cu suspendare de trei luni pentru „părăsirea locului accidentului de către conducătorului vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea unei persoane”.

Este interesant cum cei care ar trebui să-i oprească pe infractori să se oprească din a comite noi fapte practic îi încurajează dându-le curaj să facă tot ce doresc deoarece judecătorii nu par a fi impresionați prea ușor.

Adauga comentariu