Județul Suceava are o rată de creștere a îmbolnăvirilor cu coronavirus mult sub media națională, în ultima lună

Județul Suceava are o rată de creștere a îmbolnăvirilor cu coronavirus mult sub media națională, în ultima lună. Reporterii Ziar de Suceava au făcut o analiză, pe ultima lună, cu privire la rata de creștere a cazurilor diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Astfel, dacă la data de 6 aprilie 2020, județul Suceava avea  1.228 de cazuri de coronavirus, astăzi, 5 mai a..c, are 3.010, înregistrând o rată de creștere a îmbolnăvirilor cu coronavirus de 2,45.

La nivel național, această rată este de 3,41, după ce numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus a crescut cu 9.780 în ultima lună. Dacă excludem județul Suceava, rata de creștere la nivel național este mult mai mare, respectiv 3,82. Astfel, putem spune că Suceava trage în jos și nu în sus, cum s-ar putea crede, rata de creștere a îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Deși am luat în calcul toate județele, vă propunem o analiză pe județe plus municipiul București unde au fost înregistrate până la ora actuală peste 500 de cazuri de coronavirus.

Astfel, cea mai mare rată de creștere a îmbolnăvirilor cu Covid – 19, o înregistrează județul Mureș (9,41), urmat de Botoșani (6,35), Arad (3,94), Hunedoara (3,92), Brașov (3,65), Neamț (3,33), Suceava (2,45) și municipiul București (2,43).

Chiar dacă județul Suceava înregistrează cele mai multe cazuri de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus, putem observa că rata de creștere a numărului de îmbolnăviri este mult mai mic decât în multe dintre celelalte județe ale țării.

Dacă luăm în calcul toate județele, în funcția de rata de creștere a îmbolnăvirilor cu coronavirus, clasamentul ar fi următorul:

În concluzie, se pare că focarul de coronavirus din Suceava pare să fie ținut sub control, extinderea sa fiind relativ mică în ultimele 30 de zile.

Adauga comentariu