Județul Suceava se află sub cod galben de ploi și ninsori abundente, cel puțin până miercuri seară

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, mai multe județe ale României, printre care județul Suceava se află sub cod galben de ploi și ninsori abundente.

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Adauga comentariu