Județul Suceava se află sub cod portocaliu de ploi și sub cod galben de vijelii și grindină

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 27 mai, ora 16.00 – 28 mai, ora 21.00, mai multe județe din România, printre care și Suceava se vor afla sub cod portocaliu de ploi abundente.

De asemenea, județul Suceava se va afla sub cod galben de vijelii, grindină și ploi în intervalul 27 mai, ora 12.00 - 29 mai, ora 10.00.

„În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...70 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70...90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

În intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Adauga comentariu