Județul Suceava se află sub cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 25 iunie, ora 14.00 – 26 iunie, ora 06.00 mai multe județe din România, printre care și județul Suceava se va afla sub cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină.

„În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, în perioada 25 iunie, ora 12.00 – 26 iunie, ora 23.00 toată România se află sub cod galben de ploi.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp”, a mai transmis ANM.

 

Adauga comentariu