Jumătate din județul Suceava se află sub cod portocaliu de ploi abundente, iar cealaltă sub cod galben

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 2 iulie, ora 10.00 – 2 iulie, ora 23.00 mai multe județe din România, printre care și o parte din județul Suceava se vor afla sub cod portocaliu de ploi abundente.

„În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, în același interval, cealaltă parte a județului Suceava se află sub cod galben de ploi abundente.

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp”, a mai transmis ANM.

 

Adauga comentariu