La 18 ani, un tânăr a ajuns la închisoare după ce a „ratat” doar omorul și violul din Codul Penal

La data de 17 iulie 2020, la ora 20.50, Constantin – Denis Biriș (18 ani), din municipiul Fălticeni, a fost introdus în Centrul Educativ Târgu Ocna, după ce Judecătoria Fălticeni a dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de un an pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie”. 

Tânărul figura ca urmărit.

În dimineața zilei de 2 decembrie 2018, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Denis Constantin Biriș, în vârstă de 17 de ani, din municipiul Fălticeni.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autoritățile române, un mandat de arestare preventivă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Drept urmare, suceveanul a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În cursul zilei de ieri, pe la ora 18.00, Denis Constantin Biriș a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 25 octombrie a.c. de către Judecătoria Fălticeni pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Individul a fost prezentat Judecătoriei Fălticeni, care a menținut măsura arestării preventive.

Biriș s-a înarmat cu un cuțit și a amenințat cu moartea doi jandarmi

La data de 25 octombrie 2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat o propunere de arestare preventivă a unui inculpat pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj, dosarul fiind înaintat Judecătoriei Fălticeni pentru a se pronunţa asupra acesteia.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a rezultat faptul  că în seara zilei de 19 octombrie 2018, în jurul orei 18.30, Denis Constantin Biriș a avut un conflict cu un bărbat care a sunat la 112. La fața locului s-a deplasat o patrulă de poliție, împreună cu un echipaj de jandarmi.

„În prezenţa unui număr de aproximativ 60 de persoane, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, proferând ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă faţă de persoana respectivă, cât şi faţă de cei doi membri ai echipajului de jandarmi, faptele fiind comise având asupra sa un cuţit cu lungimea de 22 cm”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

 

Adauga comentariu