La cum mimează politicienii că negociază, adevărul e că putem s-o ducem cu Cîţu interimar şi până la pulivară...

Avem aşa: Cîțu exclude un premier PSD. Cioloș ne zice că PNL trebuie să decidă foarte clar - refacerea coaliției sau guvern cu PSD. Kelemen ne anunță că UDMR va face o propunere de premier. PSD ne spune că are oameni şi pentru patru guverne. Iar minorităţile nu spun că s-au săturat de experimente politice şi că în nici un caz nu vor mai vota un guvern PNL-PSD.

Toată lumea nu-l vrea pe Cîţu, dar el e bine mersi premier interimar de mai bine de 60 de zile. Şi viaţa în interimat îi prieşte cât timp Iohannis o ţine tot într-o plimbare.

Că, între timp, mai mor 400 – 500 de români pe zi din cauze de maximă sănătate în sistemul de Sănătate, că se scumpesc alimentele, că nu se ştie cu ce-o să ne încălzim şi cât vom plăti că am ars gazul, nu mai contează. Oricum politicienii noştri sunt aşi în arsul gazului, iar poporul nu-i facturează şi nici nu-i fracturează prin vot. Că românul uită de la mâna în care ţine ştampila până la gura cu care înghite găluşte electorale la fiecare patru ani. Şi-i iartă pe nemernici. Tot într-o amnezie o ţine poporul acesta dacă are cu ce se veseli preţ de o zi sau două... Ce-a fi mâine, vom vedea atunci.

Iese Cîţu de la negocierile cu USR şi zice: „Sunt șanse mari să refacem coaliție”.

Aoleu! Te pomeneşti că Florin Cîţu vrea să le arate pisica celor de la PSD, să le mai reducă din pretenţii?!

Atunci trebuia să tacă şi să nu mai zică: „premierul să fie de la PNL”.

Că..., perfect.

Şi Cioloş a zis că: „Recunoaştem dreptul PNL de a avea premierul”. Dar, dacă va fi desemnat tot Cîţu şi USR îl acceptă în temeiul „dreptului” proaspăt recunoscut? Este că rămânem să ne uităm ca viţeii la un grup de imbecili care s-au certat ca chiorii, timp de peste 60 de zile, pe speranţa noastră de viaţă şi de trai mai bun?

Este.

Mai ales că aceşti infantili politic au jurat la învestire că vor face totul pentru bunăstarea acestui popor. Dar au făcut totul să-l bage în groapă şi în mizerie.

Mai zice Cîţu: „Am calculat și avem majoritate chiar și fără voturile minorităților naționale”. Asta că le-a spus-o Pambuccian de la obraz că grupul minorităţilor s-a săturat de experimente politice şi nu va vota un nou guvern PNL-USR.

Pambuccian a explicat că „le-a ajuns experimentul politic de până acum” și „nu vor să mai fie asociați cu dezastrul provocat de criza politică.”

Orice calcul cinstit, ne arată că, în aceste condiţii, un guvern PNL-USR nu va mai avea majoritate în Parlament, chiar dacă ar fi votat inclusiv de parlamentarii din echipa lui Orban.

Ah, Orban... Îl vedeţi susţinându-l pe Cîţu premier? Sau pe Iohannis nominalizându-l pe Orban (aşa cum acesta mai visează), care a declarat mai ieri, că „va face orice efort pentru demiterea preşedintelui”?

Majoritatea de învestire este de 234 de senatori şi deputaţi. PNL are 118 senatori şi deputaţi (şi tot scade, pe zi ce trece, prelingându-se către Orban), UDMR are 29 senatori şi deputaţi, USR are 80 de senatori și deputați. Prin urmare de toți sunt 227 de senatori și deputați (sau câţi or mai fii fiind, că nu trece o zi fără să se dezafilieze careva de la grupurile PNL). Lipsesc 7 voturi (sau câte vor fi fiind în ziua votului), care sunt la Ludovic Orban.

Prin urmare, varianta pe care tocmai ne-a cântat-o Cîţu este în IMPAS şi depinde de cât de mult i se oferă lui Orban şi grupului său de dezafiliaţi. Şi vor aceştia să accepte.

În plus, nici nu s-au evaporat bine vorbele lui Cîţu în aer, că a venit Cioloş să spună că USR „a dat un ultimatum PNL”.

Citez: „Așteptăm ca PNL să discute și cu PSD și să ia o decizie până mâine dimineață. Dacă se reface coaliția, decizia privind premierul o va lua PNL, dar apoi va trebui să ne punem de acord (...) L-am acceptat premier pe Ciucă, despre Cîțu știți răspunsul”.

ŞAH-MAT! Pisica moartă peste gard.

Şi, deocamdată, gata!

PS: Că totul este doar un teatru, vin să confirme ”surse politice” citate de G4Media, conform cărora delegația PNL l-a propus premier pe Florin Cîțu la negocierile de miercuri cu USR. Liderii USR au refuzat însă propunerea și au cerut un alt premier, reproșându-i lui Florin Cîțu modul în care a tratat miniștrii USR și faptul că a provocat ruperea coaliției prin demiterea lui Stelian Ion.

Hai, ura și la gară!

Adauga comentariu