Licitația pentru noul sediu al Primăriei Suceava, în locul Cinematografului „Arta” din Ițcani, va avea loc astăzi

Astăzi, 10 aprilie 2019, Ion Lungu a spus că are loc licitația pentru noul sediu al Primăriei Suceava, cel din Ițcani. Primăria Suceava dorește ca în locul Centrului multifuncțional „Arta”, din cartierul Ițcani, să amenajeze un nou sediu al Primăriei, pe fonduri europene.

Municipalitatea suceveană a preluat clădirea fostului Cinematograf „Arta” de la Centrul Național al Cinematografiei, cu condiția că obiectivul de activitate va fi păstrat.

În clădirea fostului cinematograf se dorește a se face un nou sediu al Primăriei Suceava. Pentru a fi respectată condiția mai sus menționată, se va amenaja o sală de cinema cu 200 de locuri la primul etaj. Un birou al Poliției Locale, un birou al Poliției Române și un cabinet medical vor mai fi incluse în această clădire.

Vor fi amenajați  1.156 de metri pătrați, 826 de metri pătrați la parter și 329 de metri pătrați la etajul clădirii.

Valoarea acestui proiect este de 6.4 milioane de lei, din care cu 128.504 de lei va contribui Primăria, iar restul fiind fonduri europene.

În anul 2018, Ion Lungu a spus că vor fi două corpuri de clădire, actualul corp al cinematografului și o extindere cu parter și etaj.

sursa foto: ro.wikipedia.org, www.newsbucovina.ro

 

Adauga comentariu