Localnicii din comuna Mălini nu au pe cine să voteze pentru funcția de primar. Singurul candidat este actualul primar, care a avut mai multe probleme cu legea

Primarul comunei sucevene Mălini, Petru Nistor, este singurul candidat care s-a înscris în alegerile locale pentru funcția de primar al localității.

Petru Nistor candidează din partea PNL, fiind exclus din PSD în anul 2017. După îndepărtatea lui, social-democrații nu au mai propus aici nici candidat la primărie, nici listă pentru consiliul local.

Întrebat despre lipsa unui reprezentant la alegeri în Mălini, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat pentru Libertatea că primarul îi terorizează pe locuitorii din comună și niciunul nu îndrăznește să intre în cursă cu el.

„Oamenilor le este frică. Niciun alt partid nu a depus candidatura”, a spus acesta.

Unicul candidat la Primăria Mălini are și probleme cu legea. El a fost trimis în judecată de DNA Suceava, alături de președintele Asociației agricole Mălini Stânișoara, a unui om de afaceri, și de casierul primăriei pentru o fraudă de peste 6 milioane de lei din subvenții pe pășune.

Potrivit rechizitoriului, procurorii DNA Suceava au constatat că în perioada 2008-2016, Vasile Popescu, în calitate de președinte al unei asociații agricole, a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, mai multe documente false, ca să primească plăți compensatorii. În demersurile sale care au avut loc în perioada 2008-2016, Popescu ar fi fost ajutat de Petru Nistor, primarul comunei Mălini, care i-a pus la dispoziție două contracte false, susțin procurorii.

Dosarul este în judecată pe rolul Tribunalului Suceava.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, într-un singur tur de scrutin. Candidații înscriși au avut timp până ieri, 18 august, să se înscrie în cursa pentru primării și consilii locale.

sursa material: www.libertatea.ro

Adauga comentariu