Locotentul lui „Vîju” a fost băgat la „beci” după ce a rupt în bătaie un tânăr în clubul „La Lăutari” din Fălticeni

Un scandal monstru ce a avut loc în urmă cu aproape o lună în clubul „La Lăutari” din Fălticeni s-a finalizat cu doi indivizi reținuți. La data de 27 ianuarie 2019, la ora 01.52, Veronica G. (35 de ani), din municipiul Fălticeni, administratorul clubului ,,La Lăutari”, a anunțat prin 112 faptul că în incinta localului are loc un scandal.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că în jurul orei 01.30, Marian Catrinar (30 ani), din comuna Stulpicani, în timp ce se afla în incinta clubului ,,La Lăutari”, pe fondul consumului de alcool a avut o altercație cu Florin Ș. (26 de ani), din comuna Berchișești, lovindu-l pe acesta cu tot ce i-a căzut la îndemână, fiind ajutat și de un amic de pahar. Catrinar a distrus mai multe bunuri, respectiv, sticle, un scaun și o boxă. Atât Veronica G., cât și Florin Ș. nu au dorit să formuleze plângeri împotriva lui Marian Catrinar.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,lovirea sau alte violențe”, ,,distrugere” și ,,tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Polițiștii au continuat însă cercetările și la data de 18 februarie 2019, Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției municipale Fălticeni a dispus începerea urmăririi penale față de suspecții Marian Catrinar și Răzvan – Iulian Raescu pentru comiterea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Astfel, la data de 20 februarie a.c., aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

Catrinar și Raescu au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Catrinar – cap de afiș în dosarul „Vîju”

Marian Catrinar este un individ ce a fost implicat în zeci de scandaluri în zona Humor – Frasin – Stulpicani. La sfârșitul anului trecut, Marian Catrinar a fost condamnat de Tribunalul Suceava la șapte ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Aceeași pedeapsă au încasat-o și inculpații Alexandru Constantin Flocea zis „Ali”, Ionel Maris Șecman zis „Copilu” și Ștefan George Flocea. Capul grupării, Alexie Pitișciuc cunoscut sub numele de „Vîju”, a scăpat ceva mai ieftin, el fiind condamnat la patru ani și șase luni de închisoare.

Clanul „Vîju” a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DIICOT Suceava. Alexie Pitișciuc zis „Vîju” a fost acuzat că a pus bazele unei grupări care a terorizat ani în şir locuitorii din zona Frasin – Gura Humorului – Stulpicani. Reţeaua se ocupa cu trafic de droguri şi etnobotanice în acea zonă, dar şi cu contrabanda cu ţigări, marfa fiind cumpărată de la persoane din Vicovu de Jos, Cacica, Horodnic de Sus, Cajvana şi Vama, după care era vândută mai departe la suprapreţ altor indivizi care se ocupau cu comercializarea ţigărilor de contrabandă provenite din Ucraina sau Republica Moldova.

Locuitorii din zona Frasin – Gura Humorului – Stulpicani au prins frică de membrii clanului Vîju pentru că aceştia erau foarte violenţi. Unui bărbat din Stulpicani i s-a cerut 700 de lei ca „taxă de protecţie”, fiind ameninţat cu bătaia sau cu distrugerea autoturismului dacă nu se supune. Cum nu a dat taxa de protecţie percepută maşina bărbatului a fost distrusă de Alexandru Flocea, Marian Catrinar şi Remus Șecman, paguba fiind de circa 4.000 de lei.

La data de 22 mai 2011, fiind prezent la „Hora Bucovinei”, organizată la tabăra Bucşoaia din Frasin, Vîju s-a luat la ceartă cu proprietarul unei terase pentru că nu a vrut să plătească consumaţia. Acesta a sărit şi la jandarmii veniţi să calmeze spiritele, însă au fost înjuraţi şi ameninţaţi de Pitișciuc, care a încercat să o lovească pe o femeie jandarm, căreia i-a rupt epoletul drept.

Fraţii Flocea, locotenenţii lui Vîju, au fost şi ei implicaţi în mai multe incidente violente. La data de 10 martie 2011, aceştia au intrat în curtea unei femei din Stulpicani şi i-au cerut 800 de lei, bani ce reprezentau pagubele produse la două maşini de fiul în vârstă de 14 ani al femeii. Pentru că nu au primit banii ceruţi, fraţii Flocea l-au sechestrat şi bătut într-o maşină pe adolesentul respectiv, care de frica acestora a sărit într-un pârâu.

La data de 3 iulie 2010, aceştia au mai făcut o victimă. L-au lovit pe un bărbat cu o bâtă în cap, după care l-au legat de un copac, i-au luat din buzunar 50 de lei, după care au plecat. Victima a fost găsită şi eliberată după aproape jumătate de oră. Vîju şi Ștefan George Flocea sunt acuzaţi că în data de 20 aprilie 2011 i-ar fi luat bicicleta unui tânăr care se plimba prin oraşul Frasin şi i-au cerut 100 de lei pentru a-i da bicicleta înapoi.

Tânăr lăsat infirm de membrii clanului Vîju

Fraţii Ștefan Flocea şi Alexandru Flocea, după ce au luat bătaie de la mai mulţi indivizi din Ostra şi Stulpicani au jurat răzbunare. Astfel, la data de 20 septembrie 2011, fiind însoţiţi de Remus Șecman şi Marian Catrinar, l-au aşteptat pe Gavril Dumbravă, pe atunci în vârstă de 22 de ani, aproape de locuinţa acestuia.

Acesta a fost lovit în cap de agresori cu parii şi o sabie, fiind lăsat într-o baltă de sânge. Victima a fost transportată în comă la Spitalul Judeţean Suceava cu leziuni pe creier. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au întocmit în acest caz un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. În primă fază şi Vîju a fost suspect în această agresiune, însă cercetările în cazul lui au fost disjunse într-un alt dosar.

Adauga comentariu