Lovitură de teatru. Dumitru Dîmbu redevine procurorul șef al secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava deși este trimis în judecată pentru fapte de corupție

Ieri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea suspendării din funcţie a lui Dumitru Dîmbu, procurorul şef al Secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, începând cu data de 10 octombrie 2019.

Dumitru Dîmbu a fost suspendat din funcția menționată mai sus în cursul anului 2014, după ce DNA l-a pus sub acuzare pentru mai multe fapte de corupție.

De atunci și până în prezent, funcția de procuror șef al secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost asigurată de procurorul Maria Cristina Ciornei.

Dosarul penal ce îl vizează pe Dumitru Dîmbu zace în cameră preliminară la Curtea de Apel Cluj

Dumitru Dîmbu a ocupat ani buni postul de procuror șef al Secției de cercetări penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Acesta a fost reținut, arestat și trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție în primăvara anului 2014.

El a fost acuzat că alături de doi magistrați de la Judecătoria Rădăuți  – Bogdan Bărbuță și Daniela Prandea -, de omul de afaceri Costel Babiuc, de fostul primar al Rădăuțiului, Aurel Olărean, și de alte persoane a săvârșit mai multe acte infracționale pentru care procurorii DNA București au dispus trmiterea în judecată a făptuitorilor.

Ulterior, Dumitru Dîmbu, pus în libertate după mai multe luni de arest preventiv, s-a înscris în avocatură, beneficiind de experiența anterioară ca magistrat – procuror. Dosarul de corupție în care Dumitru Dîmbu era principal inculpat a fost întors la DNA București pentru completarea cercetărilor, excepțiile de neconstituționalitate invocate de Dîmbu și compania au fost respinse, dar fostul procuror a devenit foarte repede administrator al unei firme din Suceava – TASA SA Suceava, patronată de o altă persoană cu notorietate penală  – Ilie Carabulea, care și-a petrecut de asemenea o bună perioadă de timp în arest, fiind acuzat de infracțiuni de corupție.

Adauga comentariu