Ludovic Orban a început să vorbească în dodii după ce i-a fost adresată întrebarea: „Vă reproșați ceva dumneavoastră sau Guvernului dumneavoastră asupra modului în care s-a gestionat pandemia de COVID în Suceava și în Bucovina?”

Astăzi, 20 iunie 2020, premierul Ludovid Orban a vizitat câteva localități din județul Suceava, oficial fiind o vizită de lucru, dar neoficial fiind o încercare de a-i salva pe cât se poate imaginea nu prea bună a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Cu ocazia acestei vizite, prim-ministrul a ținut o conferință de presă într-o parcare a centurii ocolitoare a Sucevei.

Una dintre întrebările care i-au fost adresate lui Orban a fost „Vă reproșați ceva dumneavoastră sau Guvernului dumneavoastră asupra modului în care s-a gestionat pandemia de COVID în Suceava și în Bucovina?”. Deși răspunsul la această întrebare putea fi foarte scurt, respectiv „Da” sau „Nu”, politicianul nu a dorit să dea un răspuns concret, ci dimpotrivă a preferat să ofere un răspuns lung și inutil.

„Cu siguranță că am avut un număr foarte mare de infectări în Suceava, infectări care au plecat din spital. Din cauza asta am luat decizii în premieră. Decizia de a asigura management militar pentru spital care a fost într-o situație de criză și a fost necesar management militar. A trebuit să luăm decizia de carantinare a Sucevei și a celor opt comune din jur, decizie pe care nu ne-am dorit-o, dar care a fost necesară și s-a văzut că a generat efecte pentru că tendința de revenire la normalitate a fost mai rapidă decât dacă nu am fi luat măsurile respective. Am acordat susținere către autoritățile județului pentru a lupta cât mai bine cu pandemia și situația în care ne găsim astăzi este o situație care se apropie de normal”, a spus Ludovic Orban.

În timp ce Orban vorbea în dodii, i-a fost adresată următoarea întrebare: „S-au făcut greșeli sau nu s-au făcut greșeli?”.

„Cu siguranță că s-au făcut greșeli. Aici trebuie făcută o analiză foarte serioasă de Ministerul Sănătății. Am înțeles că a și început o analiză legată de managementul spitalului. Dacă cineva a greșit este și normal să plătească, dar în ceea ce ne privește pe noi, de fiecare dată când am fost confruntați cu situații am luat decizii, iar deciziile pe care le-am luat au produs efecte benefice”, a spus Ludovic Orban.

sursa foto: okmagazine.ro 

Adauga comentariu