Lungu anunță că taxele și impozitele locale aferente anului 2022 nu vor crește: „Este al zecelea an consecutiv când taxele și impozitele locale nu cresc la municipalitatea suceveană”

Edilul Ion Lungu a anunțat faptul că taxele și impozitele locale din 2022 nu vor crește. Conform acestuia sucevenii vor avea aceleași taxe și impozite ca și în anul 2021.

De asemenea, primarul a spus că acesta va fi al 10-lea an în care taxele și impozitele locale nu cresc.

„Taxele și impozitele locale aferente anului 2022 nu vor fi majorate. Acestea vor fi aceleași ca în 2021, pe anumite categorii fiind chiar diminuate cu 1 sau 2 lei, datorită calculelor cu zecimale.
Vom aplica, conform legii, indexarea obligatorie cu rata inflației, care a fost de 2,6%, iar pentru a menține taxele la nivelul anului 2021, vom aplica o reducere cu aceeași valoare.
Acest lucru se poate observa din tabele afișate mai jos, cu taxele pentru apartamente și terenuri, care sunt cele mai importante taxe și impozite locale.
Este al zecelea an consecutiv când taxele și impozitele locale nu cresc la municipalitatea suceveană.
Strategia Primăriei Municipiului Suceava este de a crește masa fiscală, numărul de roluri fiscale, cum s-a întâmplat în ultimii ani și nu de a crește taxele și impozitele locale”, a anunțat primarul Ion Lungu.

Adauga comentariu