„Lupi”, lupoaica pe care un bărbat din Straja a crescut-o în propria curte timp de doi ani, a ajuns la Grădina Zoologică din Rădăuți

Lupi”, lupoaica pe care un sucevean a crescut-o de doi ani în propria gospodărie a ajuns la Grădina Zoologică din Rădăuți, după ce reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava au răspuns solicitării Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Bărbatul din Straja, care până ieri a avut grijă de animal, a rămas fără lupoaică după ce vecinii s-au arătat deranjați de faptul că seara lupoaica „striga” la lună și au sesizat Poliția. Animalul pare destul de pașnic, având în vedere faptul că în cei doi ani acesta s-a jucat cu copiii fără a crea probleme.

„O echipa de comisari din cadrul G.N.M. - C.J. Suceava, impreuna cu reprezentant A.P.M. Suceava, medici veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Suceava, politist al orasului Vicovu de Sus, paznic de vanatoare din cadrul unui Ocol Silvic, s-au deplasat pe raza comunei Straja la cetateanul care detinea fara forme legale o specie din <Canis Lupus>, cu ocazia verificarilor s-a constatat ca cele semnalate se confirma, in gospodaria cetateanului din com. Straja s-a indentificat un Lup (Canis Lupus), o specie protejata de legislatia din Romania tinuta intr-o cusca prevazuta cu tarc.

Animalul a fost tranchilizat in vederea inspectarii de catre medicul veterinar si relocarii in Gradina Zoologica a mun. Radauti.
<Proprietarul> a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 1.000 lei si i s-a confiscat animalul.
Tinem sa mentionam ca animalul prezenta forme bune de viata si o dezvoltare corespunzatoare a varstei.
DETINEREA IN CAPTIVITATE A ANIMALELOR STRICT PROTEJATE ESTE INTERZISA CONFORM LEGISLATIEI ROMANIEI”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu