Magazinul Auchan din Suceava a fost amendat de Protecția Consumatorului. S-a dispus oprirea temporară a zonei Gastro

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 80.000 de lei două magazine aparţinând retailerului Auchan şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru zona Gastro a magazinului din Suceava, respectiv pentru vitrinele frigorifice ale celui din Iaşi, conform Obiectiv de Suceava.

Campania “Caravana Consumatorilor” a continuat în nordul Moldovei, în această săptămână, iar cele mai mari magazine verificate aparţin lanţului Auchan şi se află în municipiile Suceava şi Iaşi.

Potrivit unui comunicat al ANPC, transmis vineri, în urma controlului, comisarii instituţiei au aplicat celor două unităţii amenzi contravenţionale, în valoare de 80.000 lei, împreună cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru zona Gastro a celui din Suceava respectiv pentru vitrinele frigorifice ale celui din Iaşi. De asemenea, de la magazinul situat în Iaşi au fost prelevate probe de apă mineral pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.

Câteva dintre neregulile în cadrul magazinelor verificate au fost:

  • comercializarea de peşte proaspăt depozitat necorespunzător;
  • comercializarea unor specialităţi pe bază de grăsimi vegetale sub denumirea de brânzeturi;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător sau deteriorate (cu rugină, vopsea exfoliată, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.);
  • utilizarea unor spaţii de depozitare improprii (cu mucegai, ventilatoare neigienizate);
  • nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor în vitrina caldă;
  • comercializarea pâinii proaspete, în zona de brutărie, depozitată în cărucioare neigienizate, produse care pot pune în pericol sănătatea şi securitatea consumatorilor.

Comentarii

cumparatorul amarat

14.05.2022 16:50

Aceste multinationale ne trateaza ca pe o colonie. Cu greu accepta producatorii romani. Marfurile se aduc din strainatate banii se duc inapoi in tarile lor. Salariile pe care le dau sunt la limitata de jos de cateva ori mai mici decat in tarile lor pentru aceeasi munca. ANAF nu indrazneste sa-i controleze. Alaturi de multinationalele din industriile cimentului, lemnului,confectiilor, constructiilor, bancilor  ne tin in genunchi in tara noastra  si noi trebuie sa plecam in tarile lor ca sa castigam pentru o casa, o masina lucruri strict necesare.

Adauga comentariu