Magistrații au respins apelul fostului primar al orașului Vicovu de Sus. Acesta este condamnat definitiv la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Curtea de Apel Suceava a respins apelul inculpatului Gheorghe Schipor privind condamnarea acestuia la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „abuz în serviciu”.

În aceste condiții, decizia a rămas definitivă.


În luna martie a anului trecut, Gheorghe Schipor, fostul primar al orașului Vicovu de Sus, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Decizia magistraților rădăuțeni de atunci nu era definitivă.

Amintim că la data de 24 august 2020, Gheorghe Schipor a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Edilul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut tocmai în 3 aprilie 2009. Aflat la volanul unui Mercedes, Schipor a încercat să depășească o Dacie, într-o zonă cu depășirea interzisă, cu care a intrat în coliziune.

În urma impactului, o femeie aflată în autoturismul Dacia a murit pe loc iar șoferul mașinii a fost rănit ușor.

Primarul Gheorghe Schipor abia îşi recăpătase permisul de conducere, după ce fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot pentru un accident rutier.

La data de 5 martie 2006, maşina condusă de Gheorghe Schipor, un Opel Vectra, a derapat şi a ajuns într-un arbore de pe marginea drumului european 85, în zona localităţii Pătrăuţi.

În urma impactului violent cu pomul, unul dintre pasageri, Constantin Breabăn (24 de ani), aflat pe bancheta din spate, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea.

Pentru ucidere din culpă, primarul din Vicovu de Sus a fost condamnat la un an cu suspendare şi permisul i-a fost anulat. Ulterior condamnării, Gheorghe Schipor a susţinut din nou examenul pentru obţinerea permisului auto şi a fost declarat admis.

Adauga comentariu