Magistrații i-au micșorat pedeapsa fostului șef șpăgar al Poliției din Vadu Moldovei, care primea bani, pâine și făină. Acesta este condamnat definitiv la trei ani, trei luni și trei zile de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și cele ale inculpaților Florin Avrămiuc și Daniel Vîrvara cu privire la condamnările ultimilor doi din data de 15 februarie 2019.

În urma apelului, Florin Avrămiuc este condamnat la trei ani, trei luni și trei zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „luare de mită în formă continuată”, „abuz în serviciu în formă continuată”.

De asemenea, în urma apelului, inculpatul Daniel Vîrvara este achitat pentru săvârșirea infracțiunilor de „abuz în serviciu în formă continuată”, dar este condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită”. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava – Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni – Casa de tip familial „Dalia” sau Primăria municipiului Vadu Moldovei, pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că în anul 2019, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Florin Avrămiuc la cinci ani, șapte luni şi 16 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. În același dosar a mai fost condamnat și inculpatul Daniel Vîrvara la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Decizia judecătorilor suceveni nu era definitivă, ea putând fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Prin anul 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Florin Avrămiuc, agent de poliție – șeful Postului de Poliție Vadu Moldovei, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, Daniel Vîrvara, agent de poliție – șeful Postului de Poliție Fântâna Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și Costel Maftei, agent de poliție în cadrul Secției nr.1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită și a instigării la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Dumitru Baciu pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, precum și, în stare de libertate, a inculpatului Gheorghe Holotă pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

La data de 8 noiembrie 2015, polițiștii Avrămiuc și Vîrvara, aflați în timpul serviciului, au oprit în trafic o mașină condusă de un minor, care era însoțit de inculpatul Dumitru Baciu. Deși agenții de poliție au constatat că șoferul era minor, ei nu au întocmit acte de constatare a infracțiunilor săvârșite de minor și de către Dumitru Baciu, respectiv conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare a unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu are permis de conducere, iar în schimb Dumitru Baciu le-a dat polițiștilor suma de 200 de lei, bani ce i-au fost înmânați lui Daniel Vîrvara.

La data de 30 octombrie 2015, în jurul orei 10.20, polițistul Florin Avrămiuc, aflat în timpul serviciului, a oprit în traficul rutier camionul condus de Gheorghe Holotă, din satul Spătărești,  comuna Fântâna Mare. Chiar dacă șoferul nu avea la el documentele sale și ale autovehiculului, Avrămiuc nu a întocmit acte de constatare și sancționare a contravenției, primind în schimb 30 de lei.

La data de 18 decembrie 2015, polițiștii Avrămiuc și Maftei au depistat în trafic un tir încărcat cu cherestea. Deși șoferul nu avea documente de proveniență și transport pentru lemn, aceștia și-au încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au întocmit acte de constatare și sancționare a contravenției, iar în schimb, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au primit suma de 4.000 de lei de la o altă persoană, chemată în ajutor de proprietarul cherestelei, care le-a promis polițiștilor în primă fază suma de 1.000 de euro, însă până la urmă le-a oferit doar 4.000 de lei.

Derapajele șoferilor erau trecute cu vederea de polițistul Avrămiuc

La data de 23 decembrie 2015, în jurul orei 12.45, inculpatul Florin Avrămiuc a oprit în trafic mașina condusă de S.V. și, deși a observat că acesta nu purta centură de siguranță și nu avea actele la el, fiind deteminat de Costel Maftei, care l-a instigat, nu l-a amendat pe șofer.

La data de 12 ianuarie 2015, polițistul Florin Avrămiuc a aflat despre producerea unui accident rutier pe raza localității Vadu Moldovei, respectiv faptul că mașina condusă de C.L.C. a derapat și a ieșit de pe carosabil, intrând în coliziune cu o bornă kilometrică de pe E85 și cu gardurile ce împrejmuiesc două case. Agentul de poliție s-a deplasat la fața locului, însă nu a întreprins nicio activitate de verificare a împrejurărilor de producere a accidentului rutier, respectiv să verifice documentele șoferului implicat, să-l testeze cu etilotestul, să îl audieze, să găsească eventuali martori și să întocmească procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției ce a stat la baza producerii evenimentului rutier.

La data de 27 octombrie 2015, în jurul orei 14.30, polițistul Florin Avrămiuc a oprit în trafic mașina condusă de B.A.L., care nu purta centură de siguranță, însă agentul de poliție și-a încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că nu a întocmit acte de constatare și sancționare a faptei săvârșite de șoferiță.

La data de 13 noiembrie 2015, în jurul orei 09.50, Avrămiuc a oprit tractorul cu remorcă neînmatriculată condus de C.S., din satul Movileni, comuna Vadu Mare. Chiar dacă a observat faptul că remorca tractată era neînmatriculată, polițistul nu a întocmit acte de constatare a faptei comise de tractorist.

La data de 2 decembrie 2015, în jurul orei 13.25, agentul de poliție Florin Avrămiuc a oprit în trafic o autoutilitară ce transporta o vacă, fără documente sanitar-veterinare și fără acte care să ateste dreptul de proprietate asupra animalului. Si de această dată polițistul a trecut cu vederea fapta comisă de șofer. In aceeași zi, la ora 14.00, acesta a oprit o mașină ce avea aplicate plăcuțe cu număr provizoriu de înmatriculare, la volanul cărei era D.A. Chiar dacă numerele erau expirate din 10 noiembrie 2015, polițistul nu a întocmit un dosar penal în acest sens.

La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Florin Avrămiuc a fost anunțat telefonic despre faptul că pe raza satului Cămârzani s-a produs un accident rutier. Concret, mașina condusă de C.T. a derapat și a ieșit de pe carosabil. Polițistul nu și-a făcut nici de această dată meseria, el trebuind să întocmească pe numele șoferului un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 23 decembrie 2015, Avrămiuc a depistat în trafic autoturismul condus de B.V., care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, însă polițistul nu l-a sancționat pe acesta cu amendă cuprinsă între 630 și 840 de lei și cu suspendarea permisului pe 60 de zile, ci i-a aplicat o amendă pentru lipsa centurii de siguranță.

La data de 7 ianuarie 2016, în jurul orei 12.50, Florin Avrămiuc a oprit în trafic autovehiculul condus de L.B., după ce acesta a făcut o depășire pe linie continuă. Polițistul nu a întocmit acte de constatare și sancționare a faptei comise de șofer, pe care trebuia să-l amendeze și să-l lase fără permis pe o perioadă de 30 de zile.

Șeful Poliției din Fântâna Mare a fost mituit cu pâine și făină de grâu

La data de 31 iulie 2015, deși a fost anunțat despre faptul că în ziua respectivă s-a produs un accident de circulație, în care au fost implicate mașinile conduse de S.M.R. și M.C., iar șoferii nu s-au înțeles amiabil, agentul de poliție Daniel Vîrvara nu a soluționat evenimentul rutier conform normelor legale, astfel că cei doi conducători auto nu au putut să-și repare mașinile, iar C.M. a scăpat de amenda pe care trebuia să o primească pentru că nu a păstrat o distanță regulamentară în trafic.

Începând cu anul 2014, Daniel Vârvara a pretins și primit în mod repetat foloase necuvenite de la S.M.R., a primit pâine gratis, S.M.R. i-a transportat în mod gratuit grâu la moară, aducându-i în schimb făină, pentru ca polițistul să nu îl controleze în trafic și să-l lase să-și desfășoare activitatea pe raza comunei Fântâna Mare.

La sfârșitul anului 2015, polițistul Vîrvara și-a încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că B.P. a formulat o petiție la Postul de Poliție Fântâna Mare, prin care reclama faptul că D.P. nu plătea chirie pentru terenul pășune folosit, aparținând petentului, cu aceeași ocazie B.P. a dat și o declarație olografă, însă agentul de poliție nu a înregistrat și soluționat petiția, conform normelor legale, creând în acest mod o vătămare intereselor legitime ale petentului B.P..

La începutul lunii iunie 2014, inculpatul Daniel Vîrvara, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și-a încălcat atribuțiile, în sensul că petenta C.E.A. a formulat o plângere la Postul de Poliție Fântâna Mare, privind faptul că peștii din iazul aparținând petentei au murit, context în care polițistul Vîrvara s-a deplasat la fața locului, fiind făcute fotografii, însă acesta nu a înregistrat și soluționat petiția, conform normelor legale, creând în acest mod o vătămare intereselor legitime ale petentei C.E.A.

Sursa foto: www.bzi.ro

 

 

Adauga comentariu