Magistrații i-au micșorat pedeapsa hoțului recidivist care a furat un telefon din sediul SAJ Suceava

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Viorel Lucan privind condamnarea acestuia la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat în formă continuă”. Magistrații i-au micșorat pedeaspsa inculpatului de la trei ani de închisoare la doi ani și șase luni de închisoare.

Decizia este definitivă.

Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Botoșani.


Vă amintim faptul că, în seara de 22 spre 23 ianuarie 2021, pe la ora 03.00, Viorel Lucan (36 de ani la acea dată) a furat un telefon mobil și alte bunuri dintr-o mașină parcată în zona sediului Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Furtul a fost anunțat printr-un apel la serviciul 112.

Făptașul a fost un hoț recidivist, născut în județul Iași, condamnat în Botoșani și eliberat înainte de termen, se arăta în Obiectiv de Suceava. După ce s-a văzut în libertate, bărbatul s-a stabilit în comuna Vatra Moldoviței, din județul Suceava.

În noaptea respectivă, Viorel Lucan a intrat în camera de odihnă a sediului Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, de unde a furat telefonul mobil al unui șofer de ambulanță care dormea. La plecare, hoțul a luat dintr-o ambulanță deschisă un aparat GPS și un registru privind evidența substanțelor stupefiante.  

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, din cadrul Biroului de Investigații Criminale. În încercarea de a da de hoț, au telefonat în mai multe rânduri numărul de telefon al șoferului păgubit. Până la urmă, după câteva ore, Viorel Lucan a răspuns la telefon. În aceste condiții, un polițist s-a dat drept victima și s-a arătat dispus să-l plătească pe hoț dacă îi va restitui telefonul.

Surprinzător, hoțul recidivist a fost de acord cu „victima” și au stabilit să se întâlnească în centrul Sucevei, în apropierea parcului Șipote. La locul stabilit, Viorel Lucan s-a întâlnit într-adevăr cu victima îmbrăcată în echipamentul de ambulanțier. Spre mirarea infractorului, brusc și-au făcut apariția și doi polițiști care au schimbat mai multe cuvinte cu făptașul până când la fața locului a ajuns și o mașină de Poliție.

Viorel Lucan a acceptat să îi însoțească pe oamenii legii la secție. După ce a urcat în autospeciala de Poliție, individul a încercat să ascundă telefonul mobil sub un preș din mașină. Până la urmă, polițiștii au găsit telefonul, iar hoțul a recunoscut că a furat toate bunurile menționate mai sus.

Făptașul a spus că a aruncat registrul sub o mașină, iar aparatul GPS l-ar fi aruncat în curtea Direcției de Sănătate Publică, la câțiva pași de sediul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Aparatul GPS a fost găsit în urma reconstituirii.

Adauga comentariu