Magistrații i-au micșorat pedeaspa fostului pușcăriaș care i-a tăiat gâtul amantului soției sale

Curtea de Apel Suceava a admis apelul lui Dănuț Gheorghiță Sofronie împotriva sentinței penale a Tribunalului Suceava, prin care inculpatul a fost condamnat la 14 ani trei luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” și „omor”. Așadar, pedeapsa menționată a fost descontopită, iar pedeapsa finală este de 11 ani nouă luni și 20 de zile de închisoare.

Decizia este definitivă.


În primă instanță, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Dănuț Gheorghiță Sofronie la 14 ani, trei luni şi 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” și „omor”.

Decizia nefiind definitivă, inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim că, în seara de 5 martie 2020, Dănuț Gheorghiță Sofronie (28 de ani), din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, a intrat într-o casă din satul Costișa, unde se afla soția sa în vârstă de 27 de ani împreună cu un bărbat de 51 de ani. Împins de gelozie, tânărul l-a ucis pe bărbatul de 51 de ani tăindu-i gâtul cu un cuțit. Victima nu a avut nicio șansă, deoarece i-a fost secționat gâtul. În timpul atacului violent și femeia s-a ales cu câteva tăieturi superficiale. 

După ce a comis crima, tânărul a fugit de la fața locului, dar în dimineața de 6 martie 2020 polițiștii l-au găsit și l-au dus la audieri.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist anchetează acest caz.

Până să se despartă din cauza unor neînțelegeri, agresorul și soția sa locuiau în satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi. 

Deoarece tânărul nu a fost de acord cu această despărțire, în seara de 5 martie 2020, acesta a intrat într-o casă bătrânească, probabil a unei rude de-a femeii, din satul Costișa în care se afla femeia cu bărbatul de 51 de ani. 

Anul trecut Sofronie a fost eliberat din pușcărie. Acesta a fost condamnat la un ani și 10 luni de închisoare pentru ultraj și pentru că a condus fără permis fiind beat. 

Prin anul 2017, Dănuț Gheorghiță Sofronie fiind beat conducea un moped și s-a luat la întrecere cu polițiștii. Până la urmă individul a fost prins, moment în care a devenit violent. Tânărul i-a amenințat cu moartea pe cei doi polițiști. Pe unul dintre oamenii legii l-a lovit cu pumnul în faţă. 

sursa foto: monitorulsv.ro

Alte știri despre acest subiect:

Gelozia l-a împins pe un fost pușcăriaș să îi taie gâtul amantului soției sale. Individul nu a stat mult pe gânduri când și-a găsit soția împreună cu un bărbat cu 24 de ani mai în vârstă decât ea

Fostul pușcăriaș din Măneuți care l-a măcelărit pe amantul soției sale, cu care se afla în divorț, a fost trimis în judecată

Fostul pușcăriaș gelos care i-a tăiat gâtul amantului soției sale a fost condamnat la peste 14 ani de închisoare


Adauga comentariu