Magistrații suceveni l-au arestat provizoriu pentru 15 zile pe un violator urmărit de Interpol

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit la controlul de frontieră un cetățean din Republica Moldova care era urmărit de Interpol. Bărbatul, Grigore Căldărari, din Republica Moldova, bănuit de viol asupra unui minor, s-a prezentat pe 1 ianuarie 2022, în jurul orei 17.45, în PTF Stânca pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, el fiind pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată Chișinău – Cehia.

La controlul de frontieră s-a constatat că persoana figurează în bazele de date Interpol, pe numele acestuia fiind emisă o alertă emisă de autoritățile din Ucraina pentru infracțiuni asupra persoanei.

Suspectul a fost preluat de un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani și predat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar duminică, pe 2 ianuarie 2022, magistrații suceveni au dispus arestarea provizorie a acestuia, pentru o perioadă de 15 zile, în vederea extrădării.

Bărbatul fusese arestat în lipsă încă din 21 ianuarie 2021 de Tribunalul districtual Murovanokurylovetskyi al regiunii Vinnytsia, Ucraina, iar pe 16 iulie 2021 a fost dat în consemn prin Biroul Interpol din Kiev (Ucraina) pentru săvârșirea infracțiunii de viol asupra unui minor de către o persoană membru de familie, conform Codului penal al Ucrainei.

sursa material: monitorulbt.ro

Adauga comentariu