Mai există DNA la Suceava sau s-a terminat cu corupția la noi în județ?

În ultimii ani, procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava al DNA nu au mai venit cu nimic nou pe piață. Aceasta probabil după gafele pe bandă rulantă comise de procurorii anticorupție suceveni, care s-au trezit loviți de achitări din toate direcțiile. Multe dintre dosarele instrumentate de către DNA Suceava s-au finalizat cu achitări definitive.

De la venirea în fruntea instituției a procuroarei Mihaela Mihai Popa, DNA Suceava a dat rateuri peste rateuri, în instanță fiind demontate mai toate acuzațiile aduse de către luptătorii anticorupție unor persoane destul de influente din Suceava și Botoșani.

Ultimul eșec al procurorilor DNA suceveni este în dosarul ce l-a vizat pe Cătălin – Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani. Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, însă a fost achitat de către Tribunalul Botoșani. Alți patru inculpați au fost și ei achitați la rândul lor. În dosarul în care a fost trimis în judecată primarul botoșănean Flutur era vorba despre o alee pietonală de pe urma căreia s-ar fi sifonat suma de 8.000 de lei.

Anul acesta nu a fost deloc bun pentru DNA Suceava. La data de 31 ianuarie 2019, Curtea de Apel Suceava l-a achitat definitiv pe comisarul șef Ioan Carp, fost șef al IPJ Suceava, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că ar fi obținut ilegal subvenții de la APIA.

La data de 1 februarie 2019, magistrații suceveni au achitat-o definitiv și pe Gianina Antoanela Huiala, fosta directoare a Casei Agronomului Botoșani. Ea a fost acuzată de DNA că ar fi obținut ilegal fonduri europene în baza unor documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

La data de 15 februarie 2019, Curtea de Apel Suceava l-a achitat definitiv pe Aurel Burciu, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Și acesta a fost trimis în judecată de către DNA Suceava pentru că ar fi fost implicat într-un proiect finanțat din fonduri europene, din care o parte le-ar fi folosit în interes propriu.

Cele patru achitări sunt doar din acest an, dar de-a lungul timpului, mai multe persoane cercetate de DNA Suceava fie au fost achitate, fie au primit soluții de clasare în dosarele ce le-au fost întocmite. 

Adauga comentariu