Mai multe avioane de luptă vor survola deasupra Sucevei. Din acestea vor fi aruncate flori deaspura Spitalui Județean, în cinstea cadrelor medicale care au luptat cu COVID-19

Conform Prefecturii Suceava, „Centenarul Aviațiunii din Moldova” va fi marcat, în zilele de 17 și 18 iunie, prin survolarea mai multor localități din regiunea Moldovei de către aeronave de tip IAR-99 ȘOIM și IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău.

Astfel, aeronavele Forțelor Aeriene Române vor survola orașele Bârlad, Botoșani, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Tecuci și Vaslui, iar deasupra spitalelor COVID-19 din Botoșani, Focșani, Iași, Suceava vor fi lansate flori pentru exprimarea recunoștinței față de eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

Evenimentul face parte din planul activităților dedicate sărbătoririi a o sută de ani în slujba aripilor românești a singurei unități de aviație din regiunea Moldovei și prima din țară care împlinește un secol de existență.

Adauga comentariu