Mai multe minore au fost abordate aiurea de străini ce se ofereau să le ducă cu mașina. Toate cazurile sunt din Sucevița

Polițiștii din Rădăuți au preluat un caz foarte asemănător cazului Caracal. În acest caz este vorba despre mai multe minore abordate de niște străini care opresc autoturismul în dreptul copilelor și se oferă să le ducă cu mașina. Evenimentele s-au petrecut pe raza localității Sucevița.

CAZUL I

Un caz a avut loc joi dimineață, 5 decembrie 2019, în jurul orei 07.00. Atunci, o elevă în vârstă de 13 ani și-a dat seama că și-a uitat acasă proiectul pentru școală. Atunci, adolescenta s-a pornit spre casă pentru a îl lua.

Pe drum spre casă, o mașină de culoare albastru închis, încetinește și oprește lângă elevă. Minora a confundat mașina respectivă cu a unui vecin care avea o mașină asemănătoare și care mai obișnuia să o ducă la școala. Crezând că e mașina vecinului, deschide portiera din spate, moment în care vede că în autoturism sunt persoane străine.  Atunci, tânăra a închis portiera spunând: „Bună ziua!”.

Cei din mașină, respectiv doi bărbați, deschid geamul și o întreabă: „Unde mergi domnișoară ? Te ducem noi.” 

Minora speriată a răspuns: „Mă scuzați, nu sunteți cine credeam eu !”, după care grăbește pasul.

Indivizii au mers încet pe lângă ea, continuând să îi spună: „Haide că te ducem noi!”. Abia când minora a început să fugă, strigând speriată: „Lăsați-mă în pace!” pe drumul din fața Mănăstirii, mașina a abandonat, continuând drumul în altă direcție.

Când copila a ajuns acasă a povestit cele întâmplate, acesta fiind condusă cu grijă înapoi la școală.

CAZUL II

La școală, încă sub influența șocului, o colegă o vede și o întreabă ce s-a întâmplat. 

Minora îi povestește, la care colega sa îi spune ce a pățit sora sa cu o seară înainte (miercuri, 6 decembrie 2019).

„Aseară sora mea se întorcea de la bunicu, cu o sticlă de lapte. Distanța de la noi la bunicu e mică. O mașină încetinește în dreptul ei, întrebând-o: <Ce faci fetiță, câți ani ai? Unde stai? Nu vrei să te ducem noi?>”, a spus colega minorei.

Minora din cazul II, (10 ani), a luat-o la fugă până a intrat în curte, după ce a fost abordată de respectivul străin.

CAZUL III

Joi seară, 5 decembrie 2019 un caz asemănător a avut loc.

Atunci, în dreptul unei alte fete (14 ani) s-a oprit o mașină. Persoana din interiorul autoturismului nu a spus nimic, doar s-a uitat la copilă. Văzând în ce ipostază este, tânăra s-a speriat.

Aceste cazuri au fost sesizate Poliției, care se pare că a început cercetările.

Cazurile au fost relatate de către mama unei fetițe implicate în poveștile de mai sus.

Adauga comentariu