Mai mulți bosânceni s-au adunat în fața Primăriei pentru că nu sunt de acord să aibă vecini de etnie rromă. Manifestanții s-au lepădat de distanțarea socială

Statul în casă din cauza carantinei se pare că i-a făcut pe mai mulți bosânceni să-și urască vecinii din cauza etniei. În această dimineață, în fața Primăriei din comuna carantinată Bosanci s-au strâns mai multe persoane pentru a-și exprima niște nemulțumiri cu tentă rasistă.

Circa 15 bosânceni s-au arătat revoltați de faptul că o familie de etnie rromă are pământ lângă gospodăriile lor și vor să construiască pe respectivul teren. Nemulțumiții s-au dus la unitatea administrativă a comunei pentru a încerca să pună „bețe-n roate” vecinilor de etnie rromă.

„Erau niște cetățeni care aveau ură rasială împotriva unor rromi, care au cumpărat un pământ lângă ei și nu voiau să îi lase să construiască pe acel pământ pentru că sunt rromi. Sunt rromi, dar au drepturi depline. Sunt rromi pașnici, au familie, au copii, n-au niciun cazier, n-au nimic, sunt oameni normali”, ne-a spus Neculai Miron, primarul din Bosanci.

Până la urmă reprezentanții Primăriei au vorbit cu manifestanții și i-au calmat.

Din imagini se poate observa faptul că bosâncenii s-au lăsat mânați de ura față de vecinii lor și nu au mai ținut cont nici măcar de regulile de distanțare socială, stâng aproape nas în nas în fața unității administrative a comunei.

sursa foto: Facebook/ Oana Șlemco

 

Comentarii

Elena

06.05.2020 13:01

Rusine Ziarului ca publica asemenea aberatii.Mai intai ar ar fi trebuit sa va deplasati la fata locului si sa aflati cu adevarat durerea bosancenilor si nu sa scrieti ceea ce v a dictat primarul.Cereti macar si parerea acelor oamenii.

Adauga comentariu