Mai mulți localnici din Moldovița vor bloca calea ferată pe care circulă mocănița deoarece proprietarul le-ar folosi ilegal terenurile: „Nu ne dorim nimic material, vrem doar să intre în legalitate”

Mâine, în jurul orei 11.00, mai mulți localnici din comuna Moldovița vor lua parte la un protest nemulțumiți de faptul că proprietarul mocăniței din localitate le traversează terenurile fără să aibă încheiat un contract cu ei.

Șapte cetățeni din Moldovița i-au trimis o notificare lui Georg Hocevar, austriacul ce deține mocănița, prin care i-au cerut acestuia să încheie cu ei un contract de închiriere pe terenurile pe care le folosește.

„În ipoteza în care veți ignora această notificare și nu veți înțelege să încheiați un contract de încheiere pentru suprafața folosită de societatea dumneavoastră vă aducem la cunoștință că nu vă vom mai permite accesul pe proprietatea noastră urmând să suportați și celelalte consecințe juridice”, au transmis localnicii din Moldovița.

Aceștia au mai transmis: „nu ne dorim nimic material, vrem doar să intre în legalitate”.

Reporterii cotidianului online Ziar de Suceava l-au contactat pe Georg Hocevar pentru a le oferi un punct de vedere cu privire la cele solicitate de localnicii din Moldovița. Acesta susține că oamenii nu ar fi proprietari pe teren și de aceea îi ignoră.

„Eu nu cred că un localnic poate să fie de drept proprietar la o linie veche de 133 de ani. Dacă ar fi așa, ar fi vorba de fals în acte. Credeți că Louis Ortlieb din Munchen a construit în 1888 linia fără să fie expropriați oameni?”, a transmis Georg Hocevar.

Discuții aprinse pe această temă au avut loc și în ședința de Consiliu Local avut loc ieri la Primăria Moldovița, mai mulți consilieri locali cerându-i primarului Traian Iliesi să perceapă o taxă proprietarului mocăniței pentru că ar folosi terenurile comunei. Discuția a rămas însă în aer, fără să aibă vreo finalitate.

Adauga comentariu