Mai mulți părinți și profesori protestează în fața Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea: „A fost prea în scurt. Noi nu suntem contra vaccinării”

Părinții și profesorii preotestează la un liceu din județul Suceava. Ei sunt de părere că vaccinarea este prea din scurt, arată Știrile Kanal D.

Protestul a avut loc în faţa Liceului Tehnologic ”Vasile Gherasim”.

„A fost prea în scurt. Noi nu suntem contra vaccinării”, susțin protestatarii.

Părinți și profesori au protestat în faţa Liceului Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea din judeţul Suceva.

Ei nu doresc ca prezenţa fizică a elevilor la cursuri să fie condiţionată de vaccinarea personalului. 

Ei sunt de părere că certificatul verde nu este legal

„Nu intrăm online. Vrem la şcoală. Fiecare copil are dreptul la învăţământ fizic. Certificatul verde nu este legal. Profesorii nu trebui să se vaccineze ca să meargă elevii la şcoală. Poate au boli şi nu se pot vaccina”, au transmis părinţii elevilor.

În acest liceu există șapte cadre didactice vaccinate şi încă trei cadre didactice care au trecut prin boală.

„Mai sunt colegi care vor să se vaccineze, dar ori sunt răciţi ori sunt bolnavi. Probabil se atingea acest prag de 60% şi puteam intra în scenariul fizic cum este şcoala 2 Marginea, dacă se ştia dinainte. E o măsură dată aşa de vinerea până lunea. A fost prea în scurt şi pentru profesori. Noi nu suntem contra vaccinării, suntem pentru vaccinare. Eu am avut boala în luna ianuarie şi în septembrie şi nu am avut timp să mă vaccinez”, a declarat directorul liceului, prezent la protest.

Rata de vaccinare de la liceul Marginea este de 41,17%

După o vacanță de două săptămâni, toţi elevii şi preşcolarii încep astăzi școala, atât din învăţământul de stat, cât şi privat.

„67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică, începând de luni, 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

sursa material: stirilekanald.ro

 

Adauga comentariu