Mai puțin de 40% dintre elevii suceveni ar obține note de trecere la Bacalaureat conform rezultatelor de la simulare

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat rezultatele simulării Examenului de Bacalaureat. Această verificare a avut loc săptămâna trecută și a fost susținută de către elevii de clasa a XI-a și a XII-a. Elevii din ultimul an de liceu au demonstrat că încă nu sunt pregătiți de susținerea examenului maturității.

Dintre cei 5.020 de elevi de clasa a XII-a, ce s-au prezentat la toate probele, doar 39,78% au obținut medii peste 6. O singură medie de 10 a fost înregistrată la Colegiul Tehnic Rădăuți.

La proba de limba și literatura română, de la clasa a XI-a și a XII-a, 77,96% dintre note au fost peste 5. Zece elevi au luat nota 10, la această probă.

La cea de-a doua probă scrisă, proba obligatorie a profilului, la matematică și istorie, 47,26 % dintre candidați au promovat proba. Au fost obținute la această probă nu mai puțin de 11 note de 10.

La proba a treia, cea la alegere a profilului și specializării, procentul de promovabilitate a fost de 66,56%. La această probă, au fost 48 de note de 10.

Adauga comentariu