Mai puțin de 40% dintre unitățile de învățământ din județul Suceava dețin autorizație sanitară de funcționare

Pe teritoriul judeţului Suceava, în prezent 290 de unităţi de învăţământ dețin autorizaţie sanitară de funcţionare. Cum în județ există un total de 729 de școli și licee, procentul celor care dețin autorizație sanitară de funcționare nu atinge 40%.

Unităţile de învăţământ autorizate sunt structurate astfel: 100 de grădiniţe, din care  44 în mediul urban, 137 de şcoli, din care 34 în mediul urban, 37 de licee, din care 31 în mediul urban, șase unităţi speciale, o şcoală postliceală şi nouă cluburi ale copiilor, toate în mediul urban.

10 unităţi de învăţământ sunt în curs de evaluare în vederea autorizării sanitare: Şcoala Primară Burla, Grădiniţa cu Program Normal Voitinel, Grădiniţa cu Program Normal Fundu Moldovei, Şcoala Primară nr. 3 Râşca, Şcoala Primară Slătioara, comuna Râşca, Şcoala Primară Buda, comuna Râşca, Grădiniţa cu Program Normal Bunești, Grădiniţa cu Program Normal Petia, comuna Bunești, Grădiniţa cu Program Prelungit Poiana Stampei.

Orice modificare de structură a unei unităţi de învăţământ se face doar cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Județene şi de aceea este importantă respectarea proiectului avizat.

Mărturie a eforturilor depuse de către autoritățile locale pentru reabilitarea, modernizarea, construcția sau extinderea unităților de învățământ sunt solicitările primite în ultimii ani pentru astfel de proiecte.

Cele 10 notificări pentru asistență de specialitate în sănătate publică eliberate pentru reabilitări și modernizări ale unitățile de învățământ și cele 13 notificări eliberate pentru construcții și extinderi în anul 2019, dovedesc continuarea demersurilor autorităților responsabile făcute în anii anteriori pentru îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ. În ultimii doi ani au fost eliberate 168 de notificări pentru asistenţă de specialitate în sănătate publică pentru proiecte privind unităţile de învăţământ de stat, respectiv în 2018 au fost eliberate 47 de notificări: 31 pentru reabilitări şi modernizări și 16 pentru construcţii şi extinderi, în 2017 au fost eliberate 121 de notificări: 102 pentru reabilitări şi modernizări și 19 pentru construcţii şi extinderi.

În anul școlar precedent, 2018 – 2019 au fost create condiții pentru ca încă 17 unități de învățământ să primească autorizație sanitară de funcționare.

Adauga comentariu