Managerul de la HS Timber România, fostul Schweighofer, susține că are nevoie de sprijinul autorităților: „Să vină în sprijinul firmelor care lucrează și nu împotriva lor pedepsind fiecare greșeală pe care o găsești într-un document”

Dan Banacu, managerul HS Timber România (fostul Schweighofer), a spus în cadrul emisiunii Analiza de Seară de la News Bucovina faptul că ar avea nevoie de sprijin din partea autorităților, nu de controale și sancțiuni. Acesta s-a arătat deranjat că autoritățile se laudă când confiscă trenuri care transportă material lemnos doar pentru că un document nu ar fi completat bine.

„Avem nevoie de autorități care să vină în sprijinul firmelor care lucrează și nu împotriva lor pedepsind fiecare greșeală pe care o găsești într-un document. (...) Dacă există o suspiciune de fraudă sau de ilegalitate, sigur că da. Dar lucrurile acestea trebuie investigate. Un tren e un tren, circulă pe calea ferată, se știu exact ce volume sunt transportate, se știe exact de unde vine și unde ajunge. Pentru un document care a fost completat greșit- un lucru pe care poți să-l investighezi- dar nu confiști trenul cu marfă, adică nu împiedici activitatea companiilor prin măsuri birocratice excesive. (...) Sunt lucruri la care vrem să participăm. Avem tot interesul ca aceste lucruri să decurgă bine, ca oamenii să fie în siguranță și cei care lucrează și cei care ne aprovizionează și noi ca investitori avem nevoie de concursul autorităților. E foarte mare nevoie de această susținere. Avem nevoie de autorități care să stea alături de noi, cu care putem să discutăm și cu care să facem lucrurile perfect legal”, a spus Dan Banacu.

Banacu a explicat și cum peste 6.000 de metri cubi de lemn a ajuns să se strice în curtea de la Rădăuți a firmei HS Timber România.

„Aveam la Rădăuți, la un moment dat, peste 6000 de mc de lemn pe care noi i-am pus deoparte ca fiind volume recepționate suplimentar față de volumele cu care lemnul a venit însoțit. Noi am pus deoparte acest lemn. S-au strâns peste 6000 de mc pe care noi i-am sesizat către autorități, lemn nerecepționat de noi și pe care i-am pus la dispoziție pentru a fi ridicați de la noi. Le-au luat trei ani de zile, perioadă în care lemnul s-a depreciat, valoarea s-a dus, s-a pierdut. Lemnul nu a ajuns la alți beneficiari atunci când putea să fie utilizat. Trebuia să fie pur și simplu luat de autoritățile din județ, valorificat și pus în slujba oamenilor. Este o valoare care s-a pierdut”, a explicat Banacu.

sursa material: newsbucovina.ro

Adauga comentariu