Mănăstirea Orata din Fundu Moldovei a fost aproape de a lua foc după ce o măicuță a uitat o candelă aprinsă în chilia ei

La data de 15 octombrie 2021, la ora 15.58, Elena I. a anunțat prin 112 faptul că a izbucnit un incendiu la o cameră de locuit de la Mănăstirea Orata, din comuna Fundu Moldovei.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că, în jurul orei 15.30, a izbucnit un incendiu la ultima cameră situată pe latura de sud a mansardei clădirii în care locuiește personalul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, din satul Orata, comuna Fundu Moldovei. Incendiul care s-a manifestat prin foc mocnit a fost stins la scurt timp de către maici ajutate de alți voluntari din zonă, până la sosirea pompierilor militari din cadrul Detașamentului ISU Bucovina Câmpulung Moldovenesc și a pompierilor civili din cadrul SVSU al comunei Fundu Moldovei.

După ce incendiul a fost stins, s-a constatat că au ars elemente de mobilier, haine și cartea de identitate a Livideniei P., maică în cadrul mănăstirii, și s-au degradat pereții din interiorul camerei și pardoseala. În camera respectivă nu se aflau persoane în momentul izbucnirii incendiului și nu au rezultat victime.

Pagubele materiale au fost estimate de maica stareță Georgeta Violeta I. la suma de 4.000 de lei, clădirea și bunurile fiind asigurate împotriva distrugerilor și calamităților. De asemenea, Georgeta Violeta I. a relatat că  nu are dubii cu privire la izbucnirea incendiului.

Sursa probabilă a incendiului a fost stabilită de către pompieri ca fiind flacăra provenită de la o candelă lăsată nesupravegheată de către Lividenia P., iar primul material care s-a aprins a fost material textil artificial.

Adauga comentariu