Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava va fi supusă unor lucrări de restaurare, în vara acestui an

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava va fi supusă unor lucrări de restaurare, în vara acestui an. La data de 10 februarie 2021, mănăstirea a obținut certificatul de urbanism ce vizează obținerea autorizației de construire pentru „consolidare și reabilitare ansamblu de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, organizare de șantier.

„Din vară, se vor începe lucrările de restaurare a întregului ansamblu monastic, iar racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Ioan, pe perioada lucrărilor, vor fi mutate în paraclis”, a anunțat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ultima serie importante de lucrări de restaurare ale complexului monahal au fost executate în perioada 1967 – 1968, cu cheltuiala statului și a Mitropoliei Moldovei și Sucevei, fiind reparate corpurile de chilii. Tot atunci a fost introdusă încălzirea centrală în biserică și în clădirile din incintă.

În anul 1991, odată cu înființarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Biserica „Sf. Gheorghe” din cadrul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava a devenit catedrală arhiepiscopală și tot atunci s-au început lucrările pentru construirea unui paraclis în curtea mănăstirii.

 

Adauga comentariu