Mandatul primarului din Ipotești a încetat cu un an înainte de alegeri

Mandatul primarului din comuna Ipotești, Augustin Sorin Tofan, membru PNL, a încetat astăzi, înainte de termen.

În această zi, în urma unui raport definitiv de la Agenția Națională de Integritate (ANI), prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi a semnat constatarea încetării înainte de termen a mandatului de primar al lui Augustin Sorin Tofan.

Constantin Bobu, viceprimarul din comuna Ipotești, va prelua atribuțiile de primar.

Pe vremea când Augustin Sorin Tofan era viceprimar, făcea parte din Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Ipotești. Atunci a fost o sesizare, aceasta s-a verificat, s-a întocmit un raport, iar Augustin Sorin Tofan a contestat acest raport. Deoarece contestația acestuia a fost respinsă, „sentința” a rămas definitivă.

Augustin Sorin Tofan a plătit pentru greșelile din trecut

Conform www.dinuzara.com, Augustin Sorin Tofan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 - 12 noiembrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Ipotești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât S.C. LIO-MAN S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și soția acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria Comunei Ipotești, respectiv cu Școala Gimnazială Ipotești (achiziție directă de produse în baza mai multor facturi), în baza cărora societatea comercială a încasat suma de 7.016 Lei, persoana evaluată a încălcat și dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Primarul din Frătăuții Vechi luat în vizor

Primarul din comuna Frătăuții Vechi, Vasile Artimon Ionesi, membru PSD, riscă și el o sancțiune, dar rămâne de văzut părerea celor de la Agenția Națională de Integritate și cei de la Direcția Juridică de la Ministerul de Interne.

sursa foto: Facebook/ Sorin Tofan

Adauga comentariu