Marea mahmureală de pe frontul de Est

Peskov, purtătorul de necuvânt al lui Vladimir Putin, ne zice că “Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni”.

Corect, biata Maica Rusie, doar a avut parte de state vecine și agresive care au intrat cu tot cu teritoriu în teritoriul ei! De aceea se şi învecinează cu care vecini vreau muşchii conducătorilor săi.

Doar că zilele acestea habar nu avem cu cine vrea Putin să se învecineze. Azi e război, mâine s-a terminat. Azi pleacă ruşii, mâine “vine” alţii. Deja avem luna de când Rusia intră şi iasă din Ucraina mai ceva ca pe Pornhub.

Zice al nostru atent şi îngrijorat preşedinte, Klaus Iohannis, după o discuţie (una care o fi fost) cu preşedintele american Joe Biden, că situaţia “e albastră”, chiar “critică” şi că trebuie să consolidăm apărarea flancului estic.

Păi, s-aducem tunurile de zăpadă.

Să punem canistre cu alcool etilic la granița cu Ucraina. Că zic locuitorii din Bielă-Manivelă, ţara aia care face exerciţii comune cu Rusia la graniţa cu Ucraina, că soldaţii ruşi sunt alcoolici şi vând motorina din tehnica militară pentru alcool.

Zci că suntem noi, ăia care făceam armata în România înainte de ‘89. Şi noi vindeam “cazarmamentul” pentru “alcooale” îndoielnice, numai să mai uităm de existenţa noastră mizeră. Ceea ce spune cât de fericiţi sunt soldaţii sovietici şi cam ce ar face dacă ar da de flancul estic al NATO întărit cu canistre de V33, “mitilic”, “vin d-ăla bun, făcut cu mânuţa românului din nova şi itabela de pe casă”, “samagon de sfeclă”, “câcău” (adică ţuică de pufoaică fermentată în rahat) şamd?

Doar ar trebui să-i culegem şi să-i ducem la dezintoxicare. Ar fi paşnic şi cu veselie. #Drink_not_War! #V33_mai_tare_ca_rachetele!

Şi dacă dăm greş cu această strategie, deşi mă îndoiesc, zic să trecem la “nucleare”: trimitem pe flancul estic politicieni români. Ăştia torpilează tot. Aruncă în aer bugete, proiecte, prezent, viitor.

Îl şi văd pe Putin cerând dialog şi discuţii pentru un #Tratat_de_neproliferare_a_politicianului_român.

Azi e luni, nici iarba nu ar trebui să crească, ar trebui ca şi băieţii ăia din Donbas să ia o pauză de la oprimare, să nu mai dea cu rachetuţe în ucrainieni. Apropos, aţi constatat că au apărut pe Facebook-ul românesc experţii în armurieristică şi balistică? Ăia care ştiu să ne explice cum o gaură din zidul unei grădiniţe din Ucraina este făcută cu ranga, nu cu rachetuţa. Că înscenare, că “imperialist american, cădea-ţi-ar bomba în ocean”...

Toţi cei care nu vedem cum e scris pe Ordinul de Zi pe Unitate al rusofonilor, suntem slugile americanilor. Şi viceversa. Că şi lor li se spune despre cum se poate trata valul de “CoronaPutin” cu vaccin de 7,62 mm, cu ceiuc de poloniu, novicioc, ori salt în gol pe fereastră – aşa cum ştiu să se trateze de dizidenţă toţi opozanţii lui Putin.

Azi, preşedintele american i-a transmis lui Putin condiţia în care s-ar întâlni cu el: ca până atunci să nu înceapă invazia Ucrainei. Putin a fost de acord cu condiţia ca NATO să își retragă trupele din România. NATO a notificat Rusia că s-ar retrage, dar nu mai au motorină, să li se trimită. Ruşii au răspuns că le-ar trimite, dar ai lor au dat-o pentru alcool.

Oficialii români s-au băgat repede pe fir şi au notificat Rusia că (România) “şi-a mobilizat toţi generalii”. Generalul Puiu a transmis că va fluidiza jocul pe extrema estică a flancului NATO şi va verticaliza de la mijlocul terenului profitând de mingile la fileu ale generalilor Ţiriac şi Năstase.

Generalul Izmană i-a ameninţat pe ruşi că vine cu coloana oficială.

SUA publică imagini care arată noi mișcări de trupe ale Rusiei la graniţele Ucrainei. Printre ele se rătăcesc şi câteva cu sex anal de la ex-senatorului PSD Şerban Nicolae. Simion neagă orice implicare...

În tot acest zgomot de fond, ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, susține că Ucraina are tot dreptul să își apere integritatea teritorială și cere o soluție diplomatică pentru rezolvarea crizei. Poziția Chinei este o lovitură grea pentru Rusia și Vladimir Putin, care așteptau un sprijin venit de la Beijing.

Speriat de strategia generalilor români, de cuţitul în spate înfipt de China, Putin îi propune lui Biden o reuniune la nivel înalt.

Joe Biden îl întreabă pe Băsescu (despre care crede că e preşedintele României), cine este Putin? Cât mai avem până ne loveşte cometa?

Traian Băsescu îl sună pe Putin, cu taxă inversă, de pe telefonul pe care i l-a subtilizat lui Gerhardt Schroeder, înainte ca acesta să plece consilier la Petrom, să-i spună de ce Rusia nu are puterea militară de a invada Ucraina.

“Hă, hă, hă, băi Volodea, 170.000 de soldaţi bag eu sub masă numai la gustarea de la ora 10, când se ridică mira. Ce-a fost în capul tău?”

Ce să fie? Avea şi Vladimir Putin nişte prieteni pe care nu mai avea cu ce-i plăti în România pentru propagandă şi ajutor. Şi a făcut tot scandalul să trimită ăia din NATO mai mulţi soldaţi şi echipamente în România, că se termină dracului motorina de la Deveselu şi schimbă alde Lippidi, Capsali şi toţi întârziaţii şoşocari tabăra mai ceva ca la 23 August.

Şi, gata!

Adauga comentariu