Marocanul urmărit de Interpol pentru trafic de stupefiante, viol, trafic de persoane și înșelăciune, care a fost prins în PTF Siret, va fi extrădat în țara sa de origine

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de extrădare emisă de către Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Rabat-Regatul Maroc, împotriva lui Abourachid Elmamoun.

Se dispune predarea lui Abourachid Elmamoun, autorităţii judiciare din Regatul Maroc pe baza consimţământului acesteia. De asemenea, se dispune arestarea individului şi emiterea de îndată a mandatului de arestare, în vederea predării pe o durată de 30 de zile.

Persoana extrădabilă, Abourachid Elmamoun, a fost reţinută şi arestată provizoriu, în vederea extrădării, începând cu data de 1 martie 2022, la zi.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că de la izbucnirea războiului din Ucraina și până în prezent tot mai mulți infractori, care s-au ascuns de brațul lung al legii în țara vecină, au încercat să intre în România bazându-se probabil pe faptul că la vamă controalele se vor face mult mai superficial.

Totuși, polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au dovedit foarte atenți și nu au lăsat să intre în țara noastră tot felul de nelegiuiți căutați de Interpol pentru tot felul de fărădelegi.

Marocanul Elmamoun Abourachid (48 de ani) a fost prins în Vama Siret la începutul lunii martie. La data de 4 februarie 2022, Interpol Maros l-a dat în urmărire internațională pentru comiterea infracțiunilor de trafic de stupefiante, trafic de persoane, viol și înșelăciune.

De-a lungul timpului, tot felul de infractori și-au găsit refugiu în Ucraina, bazându-se faptul că țara vecină nu tratează cu maximă seriozitate tratatele de extrădare, corupția fiind în floare în statul aflat în război cu Rusia.

Adauga comentariu