Martorii dintr-un dosar de tentativă de omor refuză să depună mărturie temându-se de posibile răzbunări

Mai mulți martori care trebuiau să depună mărturie într-un dosar penal de tenativă de omor au refuzat să se prezinte astăzi la un termen din dosar, temându-se de repercursiuni fizice. Termenul care a avut loc astăzi vizează o altercație din 2016. Atunci, Alexandru Ionaș (44 de ani) și Ionuț-Adrian Ștefăroi (28 de ani), ambii din comuna Berchișești, s-au bătut chiar în seara dintre ani pe o uliță din sat. În urma agresiunii, Ionaș a ajuns la spital în stare gravă, cu „traumatism cranio-cerebral acut deschis prin agresiune, comă gradul III și plagă contuză parietală stângă”.

Din declarațiile unui martor, în prezent, victima încă este sub tratament medical, nu mai poate munci, nu poate să-și lege șireturile și trebuie să poarte pampers deoarece îi sunt afectate simțurile.

Alt martor prezent astăzi la Tribunal i-a spus judecătorului că în bătaie s-au folosit pare, o ștachetă până și clopotele utilizate pentru urăturile desfășurate în ultima zi a anului.

Cei care îl acuză pe Alexandru Ionaș susțin că acesta nu are nici o problemă, drept dovadă fiind un foișor pe care acuzatorii susțin că l-ar fi construit chiar bărbatul.

Drept răspuns, un martor al apărării susține că foișorul s-a construit în curtea lui Ionaș, doar că el dacă ar fi ajutat, n-ar fi putut să dea mai mult de o scândură la mână, celor care construiau. Acesta a menționat că știe că un frate de-al victimei a ridicat foișorul, nu bărbatul bătut. Acest martor care îi ținea partea lui Ionaș a spus că viața i s-a schimbat radical, după bătaia încasată. Deoarece pe lângă faptul că abia se mișcă, că se scapă și-și face nevoile pe el și că urmează tratamente, nevasta acestuia a divorțat de el, amplificându-i considerabil traumele psihice cât și fizice.

Dar pe holul Tribunalului, oamenii care știau câte ceva despre situația lui Alexandru Ionaș, spuneau că soția nu a divorțat deoarece nu îl vrea „handicapat”, ci pentru că s-a săturat de el în urma tuturor bătăilor pe care și le-a luat de la fostul soț. „Ăsta e blestemul pentru tot ce a făcut în trecut”, a spus un cunoscut de-al acestuia către altă persoană.

În seara dintre anii 2015-2016, Alexandru Ionaș însoțit de un grup de prieteni mergeau pe o uliță din satul Berchișești și s-au întâlnit cu Ionuț-Adrian Ștefăroi care era și el însoțit de alte persoane, ambii domiciliați în localitate.
Cei doi erau „cinstiți” fiind revelionul, s-au certat și au început să se lovescă, astfel a izbucnit o bătaie generală. Ionaș a ajuns în urma agresiunii la spitalul din Gura Humorului. La sosirea ambulanței Ștefăroi a refuzat îngrijirile medicale și a plecat acasă, nu înainte de a declara că el a fost de fapt cel agresat, și doar a încercat să se apere.

 

sursa foto: romaniatv.net

Adauga comentariu