Mascații au mers prin comunitățile de rromi din Liteni pentru a verifica dacă oamenii stau în casă

Ieri, în intervalul orar 11.00 – 14.00, în baza planului propriu al Serviciului de Investigații Criminale, pentru prevenirea răspândirii noului tip de Covid – 19, în zona de responsabilitate a Poliției orașului Liteni, a fost organizată o acțiune cu efrective sporite, fiind legitimate 78 de persoane și controlate 38 de vehicule.

De asemenea, au fost verificate 15 persoane autoizolate la domiciliu și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei, toate la OM 4/2020 rap la OUG 1/1999 modif.

La acțiune au participat trei polițiști din cadrul SIC Suceava, trei polițiști din cadrul Poliției orașului Liteni și o grupă SAS, care au acționat pe raza orașului Liteni, unde sunt și comunități minoritare.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

Reamintim totodată faptul că, începând cu data de 3 aprilie a.c., valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Adauga comentariu