McDonald s amendat de două ori în interval de o lună. A doua oară după moartea suspectă a unui tânăr în Focșani! Ce spune compania!

Una dintre cele mai cunoscute companii de fast-food din lume, McDonald’s, a pășit nu demult, cu emoție, pe tărâmul capitalei provinciei europene Vrancea. Deschiderea a atras un număr impresionant de „turiști” din toate colțurile județului, la porțile fast-food-ului creându-se în scurt timp o adevărată busculadă.


Iată însă că restaurantul din Focșani a reușit în doar o lună să primească două sancțiuni. Prima a fost aplicată chiar la începutul lunii trecute de un control al Direcției Sanitar-Veterinare Vrancea. Inspectorii DSV au considerat atunci că fast-food-ul nu respectă normele de igienă, fapt pentru care a „ars” compania cu 2.000 de lei.


O a doua sancțiune a fost primită de McDonald’s Focșani de curând, adică săptămâna trecută, chiar după un tragic eveniment care a ridicat câteva semne de întrebare. Un tânăr de 21 de ani, student, și taximetrist în timpul liber, a murit pe neașteptate după ce a mâncat ceva la McDonald’s, împreună cu un prieten.


Autoritățile s-au autosesizat, au verificat mai multe fast-food-uri printre care, neaparat, și restaurantul McDonald’s. În urma controlului s-a dovedit că nu se efectuase triajul epidemiologic (consult sumar) fapt pentru care Direcția de Sănătate Publică a scris o sancțiune de 800 de lei. Au fost prelevate probe, atât de la angajați cât și de la produsele alimentare, și s-a pus sechestru pe 750 de kilograme de carne.


În plină agitație, McDonald’s Focșani trimite următorul comunicat de presă: „Înțelegem că a fost demarată o investigație a autorităților în legătura cu cazul mediatizat de la Focșani, așa cum este și normal să se întâmple. Vom oferi tot sprijinul nostru autorităților implicate în investigarea acestui caz, punându-le la dispoziție toate informațiile de care vor avea nevoie.”


Se pare că stratagema numită în popor „a face pe prostul” dă rezultate notabile în cele mai multe cazuri. Am insistat să obținem un răspuns mai clar în ceea ce privește cele două sanciuni primite în doar o lună și ceva de zile, însă, dincolo de platitudinea comunicatului de presă, nu am avut succes. Interesant cum ditamai compania zice că acodă tot sprijinul autorităților însă nu explică cum de nu a putut evita cele două abateri.


Revenind la cazul tânărului taximetrist, el a ajuns la spital cu cu sindrom gastro-enterologic și vărsături puternice, iar în tot timpul cât s-a aflat în unitatea medicală l-au consultat cinci doctori: cel de la UPU, un chirurg, un gastroenterolog, un infecționist și un cardiolog. Teodor avea episoade de vărsături, însă a cooperat cu medicii și le-a spus că a mâncat un hamburger cu carne de vită. Chiar dacă i s-au făcut analize, inclusiv o radiografie, aparent investigațiile medicale păreau în regulă.


Cu toate acestea, Teodor nu a răspuns la niciunul din tratamente, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Internat inițial la Secția de Infecțioase, tânărul a fost mutat la terapie intensivă, unde, la scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator. Deși s-a încercat resuscitarea lui zeci de minute, medicii nu au mai reușit să îl salveze.


Ar mai fi de spus că Teodor s-a prezentat la spital pe la 5 dimineața și a murit 12 ore mai târziu. Spitalul a uitat efectiv să anunțe poliția care a aflat din presă. În momentul de față poliția anchetează încă acest caz.

 

 

 

Adauga comentariu