Medicii suceveni luptă să salveze viața unui bebeluș de patru zile, născut prematur și infectat cu coronavirus

Un bebeluș de doar câteva zile, născut prematur, a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 la Botoșani după ce mama sa a fost testată pozitiv la coronavirus. Nou-născutul se află în stare gravă, cu mari probleme respiratorii, iar medicii l-au transferat de urgență la Maternitatea din Suceava și fac eforturi pentru a-l salva.

Bebelușul s-a născut pe 5 martie, iar mama sa a ajuns cu el la Maternitatea din Botoșani când avea 30 de săptămâni de sarcină și a fost testată pozitiv COVID-19.

Bebelușul de numai patru zile a venit pe lume înainte de termen. Imediat după naștere, mama acestuia a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și, din păcate, și fiul ei a fost infectat.

„Este un copil de sex masculin, de 1,27 kg, care prezintă semne respiratorie de la naștere. S-a practicat un test și la noul născut care s-a pozitivat. Nou-născutul a fost izolat din start pe secție de ceilalți copii. S-a repetat testul la 24 de ore, la fel a fost pozitiv”, a declarat Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de neonatologie al Maternității Botoșani.

Copilul a fost imediat intubat, însă starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere cu o ambulanță SMURD la maternitatea din Suceava.

„A fost menținut pe ventilator, dar, datorită prognosticului nefavorabil, s-a luat hotărârea transferul. Cu el intubat”, a precizat medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu.

Medicul de pe Ambulanța SMURD, care l-a transportat de la Botoșani la Suceava, a declarat că „nou-născutul prematur din mamă COVID-19 pozitivă, depresie respiratorie severă”.

Se fac eforturi imense pentru a salva viața bebelușului la Suceava. Mama nou-născutului a rămas și ea internată în spital pentru tratament.

Sursă material: www.realitatea.net

Adauga comentariu