Medicul legist, despre victima suceveanului Alexandru Caliniuc: „Doamna Muylle a realizat ce se întâmplă, și-a dat seama totuși ce i se întâmplă”

Cea mai importantă întrebare din procesul lui Alexandru Caliniuc (27 de ani), din orașul Salcea, este cum a murit Sofia Muylle? Medicii legiști au declarat în fața instanței de judecată că tânăra violată putea fi salvată în momentul în care suceveanul o filma cu telefonul mobil.

„Am analizat imaginile video de pe telefonul mobil al acuzatului, am efectuat studii suplimentare de toxicologie pentru a exclude înecarea în mare, am cerut sfatul neurologic de la un expert și am aruncat o privire mai atentă asupra plămânilor”, a explicat doctorul Werner Jacobs.

Concluziile medicilor sunt următoarele: „Cauza morții este hipotermia, ca urmare a faptului că în noaptea respectivă temperatura era scăzută, iar victima era îmbrăcată subțire și hainele îi erau umede. Nu excludem că a fost strânsă de gât, dar sufocarea nu a fost fatală. Pe filmări se pot observa rănile din jurul gurii și nasului, precum și urmele de strangulare, dar doamna Muylle era încă vie în imagini”.

Doctorul Werner Jacobs a arătat că Sofia Muylle putea fi salvată în starea în care era în momentul în care era filmată de către Alexandru Caliniuc.

„Starea în care se afla în filmulețe permitea încă să fie resuscitată. Creierul nu era încă afectat în momentul imaginilor. Nu vedem semne de leziuni ireversibile ale creierului. Cu o resuscitare adecvată, ar fi putut fi salvată. La momentul filmărilor, trebuiau luate măsuri urgente”, a arătat Werner Jacobs.

Pentru rude a fost greu de auzit că Sofie Muylle a trăit în mod conștient cel puțin o parte din ceea ce a trebuit să sufere în acea noapte.

„Nu era în comă. Conștiința ei era diminuată, dar nu oprită. Doamna Muylle a realizat ce se întâmplă, și-a dat seama totuși ce i se întâmplă”, a mai explicat medicul belgian.

Procesul lui Alexandru Caliniuc continuă, urmând ca judecătorii belgieni să dea o sentință în următoarele zile.

Adauga comentariu