Mesajul emoționant al purtătorului de cuvânt de la ISU Suceava despre nefericitul accident în care a fost implicată jandarmerița Airinei: „Îmi simțeam inima prinsă în ghiare de fier. Mă sufocam de durere”

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care descrie momentul în care unul dintre pompierii SMURD a revenit la bază, după ce a intervenit la teribilul accident produs în această după – amiază, în urma căruia și-a pierdut viața Irina Cristina Airinei.

Vă prezentăm textul integral, fără a mai adăuga nimic, deoarece ar fi de prisos:

Ambulanța TIM a intrat, încet, în curtea unității. Puteam vedea, prin parbriz, chipurile împietrite ale colegilor mei...

După ce a parcat, Mișu m-a întâmpinat:
- Am auzit ce se vorbea prin UPU, că e purtătoarea de cuvânt de la școala de jandarmi, și m-am gândit să te sun, să-ți spun... O cunoșteai?
- Da... Chiar foarte bine... am răspuns, încă în stare de șoc. Nu reușeam să-mi revin, dar privirea mi-a căzut pe fața marcată a lui Mișu. Omul acesta a fost în sute de misiuni, a descarcerat și a salvat tot pe-atâtea suflete. A privit moartea în ochi, iar de foarte multe ori a alungat-o, readucând la viață oameni cărora inima li s-a oprit în piept...
- Îmi vine să-mi rup hainele de pe mine, să le arunc și să plec departe... îmi mărturisi.

M-am gândit atunci că suntem nimic în fața voii lui Dumnezeu...

- Dacă aș avea unul dintre copii aici, lângă mine, l-aș îmbrățișa și nu i-aș mai da drumul până diseară... a continuat cu glasul gâtuit.
S-a întors și a plecat cu ochii înlăcrimați...

Echipajul lor a dus-o pe micuța Irinei la spital, și ascultându-l cum îmi povestea despre starea în care era acel biet suflețel, îmi simțeam inima prinsă în ghiare de fier... Mă sufocam de durere... și gândul mi-a fugit, ca și lui Mișu, spre cei trei copii ai mei...

Acestea sunt momentele care sfâșie în două inima pompierilor. Momente în care, deseori, ne-am dori să fim de piatră...

DUMNEZEU SĂ TE IERTE, IRINA, ȘI SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, a scris Alin Găleată pe pagina sa de Facebook.

Iulian Chetrariu (26 de ani), șoferul care a ucis-o pe Irina Cristina Airinei (40 de ani) și a băgat în comă copilul acesteia pe trecerea de pietoni în fața Tribunalului din Suceava, a fost reținut în această seară pentru 24 de ore

Individul domiciliat în comuna Mitocu Dragomirnei, se afla la volanul autoturismului marca Audi. Din cauza vitezei, a neatenției și a lipsei de experiență, acesta a izbit-o violent pe femeia care se deplasa, regulamentar pe trecerea de pietoni, cu căruciorul în care își avea fiica în vârstă de un an și șase luni.

Tânărul a declarat în urma accidentului că îi pare foarte rău de cele produse, încercând să povestească întreaga scenă.

Comentarii

Rusu Mirela

15.11.2018 07:53

 cu lacrimi in ochi ma rog sa se indure bunul Dumnezeu si sa salveze fetita. un suflet nevinovat care a platit atat de scump. sper ca justitia sa nu se lase influentata de nimic si acest nemernic sa -si primeasca pedeapsa cu varf si indesat! Dumnezeu sa oodihneasca mama in randul dreptilor dupa mare-a mila a sa si sa intareasca familia sa poate trece peste asa nenorocire! 

Adauga comentariu